Dongense seniorenwoningen doelwit inbraken

Foto: CC0/Public Domain

De laatste week zijn enkele seniorenwoningen in Dongen doelwit geweest van een inbraak. Het vermoeden bestaat dat de inbrekers op slinkse wijze toegang kregen tot de afgesloten portieken.

Inbreker op pad
In de afgelopen twee weken zijn vijf woningen in Dongen doelwit geweest van een inbraak. In vier gevallen is het ook daadwerkelijk gelukt. Dat betrof twee woningen aan de Mandenmaker, een woning aan de Dahliastraat en een aan de Hoge Ham. Bij een woning aan de Dr. Willem Dreeslaan was het niet gelukt maar hadden de dieven het wel geprobeerd. De politie is een onderzoek gestart waarbij enkele getuigen meldden dat ze in de omgeving van die woningen drie mannen hadden gezien waarvan er een met een bosje bloemen liep.

Niet doen
Nu vermoedt de recherche dat de mannen zich voordoen als bezorger en zo mensen weten te overtuigen om de toegangsdeur van het portiek open te doen. Of ze glippen binnen op het moment dat er iemand anders naar binnen gaat en verantwoorden zich dan met een smoes. Het dringend advies van de wijkagent: “Deze methode is niet nieuw en er is al vaak voor gewaarschuwd. Maar nog een keer: doe niet open voor mensen die u niet kent en niet thuishoren in het complex. Ook niet met de smoes dat ze een bosje bloemen moeten afleveren. De mensen lopen liever een bosje bloemen mis dan dat er bij ze ingebroken wordt. En accepteer ook niet dat er iemand met u mee glipt naar binnen. Bij onraad bel 112, heeft u informatie bel 0900-8844 of meldt het via het meldformulier op politie.nl/melden

——————————————————————————————————————————————

advertentiemaaltijdservice

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen