Polsbandjes 18+ maken carnaval 2015 nóg leuker

Foto:

Nog ruim een week, dan zijn de straten en kroegen in ons onvolprezen Peeënrijk weer kleurrijk gevuld met Carnaval vierende mensen. Ook dit jaar geldt er in de Dongense kroegen een NIX18 beleid, dus niet roken en drinken onder de 18. Jongeren tussen de 18 en 25 kunnen een polsbandje halen op woensdag 11 februari tussen 19.00 en 23.00 uur in De Cammeleur Stichting de Peeënstekers en Horeca Dongen zijn al tijden lang volop in voorbereiding om van Carnaval 2015 traditiegetrouw weer een geweldig festijn te maken. Een volksfeest voor vele duizenden Peeën en Peeërinnen, groot en klein, oud en jong. Om al het vertier voor zo’n grote menigte Uit de Kunst te laten verlopen, is natuurlijk wel een aantal spelregels nodig.

Jongeren
Tijdens de laatste ledenvergadering is door de gezamenlijke kasteleins besloten tot een collectieve actie. Om het voor iedereen makkelijker te maken, is er binnen Horeca Dongen een samenwerkingsverband om het alcohol gebruik door jongeren onder de 18 jaar te voorkomen, zoals wettelijk bepaald. Aan jongeren van 18 tot en met 25 jaar wordt een polsbandje verstrekt. Door dat bandje te dragen, maak je duidelijk dat je 18+ bent.

Dat heeft als grote voordeel dat je tijdens carnaval bij een alcoholische bestelling aan de bar, géén legitimatie hoeft te tonen. Dat is prettig voor iedereen. Voor jezelf, voor de barman of barvrouw en voor de anderen die achter jou staan te wachten om een rondje te geven. Ben je jonger dan 18, dan geldt: géén alcohol. Want: géén polsbandje, is géén alcohol.

Polsbandjes tijdens Carnaval 2015
Zorg dus dat je als jongere van 18 t/m 25 een polsbandje draagt als je in Dongen of Klein-Dongen-Vaart Carnaval gaat vieren. De bandjes worden vóór de Carnaval verstrekt op woensdag 11 februari aanstaande tussen 19.00 uur en 23.00 uur bij de Cammeleur (Dun Expo) aan de Hoge Ham. Door Horeca Dongen, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Het bandje is geldig voor alle dagen van Carnaval 2015 (12 t/m 17 februari) en niet overdraagbaar. Er is gekozen voor een textiel polsbandje met aluminium sluiting, alleen te sluiten door een speciale sluittang. Deze zijn geschikt voor langdurig gebruik en hebben de hoogste kwaliteit, ook als het gaat om de fraudegevoeligheid. Het zijn dezelfde bandjes als die worden gebruikt bij meerdaagse festivals zoals Zwarte Cross en Lowlands. Voor meer informatie: kijk op www.horecadongen.nl.

Genieten
Horeca Dongen hoopt dat Carnaval 2015 voor iedereen uitgroeit tot een groots Uit-de-Kunst-Feest. Genieten kun je zeker ook van de vele activiteiten die stichting de Peeënstekers weer heeft georganiseerd, zoals de Grote Optocht, de Kinderoptocht, de Lampkesoptocht, de Carnavalsmis, de Ouderenmiddag. Kijk voor het programma in ’t Peeke, dat een dezer dagen huis-aan-huis wordt verspreid. Of kijk op de website www.peeenstekers.nl.

————————————————————————————————————————–

advertentiegouwe

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen