Burgemeester Marina Starmans: “ik voel me thuis in Dongen”

Woensdagavond vond in de raadszaal van het gemeentehuis de officiele installatie plaats van Marina Starmans-Geleijns, de nieuwe burgemeester van Dongen. In haar inhuldigingsspeech vertelde Starmans dat ze staat te popelen om te beginnen in Dongen. “Ik ben er trots op dat ik burgemeester mag zijn van zo’n bijzondere gemeente. Ik voel me hier echt thuis.”

Na alle plichtplegingen en officiele toespraken van commissaris van de Koning Wim van de Donk, René Jansen (namens de raad en de vertrouwenscommissie), en dhr. Jan Boelhouwer namens de burgemeesters van de Hart-van-Brabant gemeenten, kwam de kersverse burgemeester zelf aan het woord. Even daarvoor werd haar door loco-burgemeester Piet Panis ook nog de ambtsketen omgehangen. “Ik koester al lange tijd de wens om burgemeester te worden en als bruggenbouwer te werken in een mooie gemeente. Ik ben enorm blij en trots dat ik nu burgemeester mag zijn van Dongen, de plaats waaraan ik al mijn hart verloor in de tijd dat ik hier wethouder mocht zijn”

Marina Starmans prees de sociale cohesie en gemeenschapszin waar Dongen zo bekend om staat. “Dongen is een warme gemeente met heel veel mensen die samen iets willen bereiken. Ik maak graag onderdeel uit van het proces om de ambities die Dongen heeft te bereiken. Ik voel me hier thuis en kan hier mijn hart en ambities verenigen.” aldus Starmans die aangaf het belangrijk te vinden dat Dongen ook echt Dongen kan blijven. “Natuurlijk moeten we samenwerken met andere gemeenten in de regio, maar het DNA van Dongen moet overeind blijven en ik sta te popelen om dat waar te maken. De slogan hier is ‘in Dongen doen we dingen samen’. Ik kan niet wachten om samen met alle Dongenaren te werken aan een prachtige en sprankelende toekomst voor deze gemeente.”

Meer foto’s in de fotoserie boven

————————————————————————————————————————————–

advertentieveurhuis1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen