Harense Smid gaat door onder nieuwe naam: ‘Euronics’

Foto:

Smart Retail Group (SRG) neemt in de komende maanden in totaal 7 filialen van HiM Retail over. HiM Retail, die 1 februari een groot deel van haar activiteiten aan BCC zal overdragen, heeft daardoor een oplossing voor bijna haar complete winkelbestand gerealiseerd.

Voor HiM Retail is deze verkoop een volgende stap in haar strategische heroriëntatie, die uiteindelijk tot bedrijfsbeëindiging leidt. De Smart Retail Group is een master-franchise aangegaan met United Retail, de inkooporganisatie van o.a. Euronics, ElectroWorld en WitgoedSpecialist. De 7 winkels gaan allemaal als Euronics door. In deze winkels krijgt het Vobis shop-in-shop een mede-bepalend karakter.

De winkels die overgenomen worden zijn de Harense Smid winkels in Schijndel, Dongen, Rijen en Tiel. Daarnaast worden de Mikro-Electro winkels in Middelharnis, Made en Zevenbergen overgenomen. Voor de overige 4 winkels wordt door HiM Retail nog een andere koper gezocht. Uiteindelijk is deze verkoop een belangrijke vervolgstap in de strategische heroriëntatie van HiM Retail. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de verzelfstandiging van de uitbouw van de eigen service dienst bijna voltooid. “De Smid Reparatie” zal vanaf 1 maart zelfstandig gaan opereren. Inmiddels is het duidelijk dat er ook andere onderdelen verzelfstandigd doorgaan.

Perspectief medewerkers
SRG neemt zo’n 35 medewerkers over, die daarmee direct een verbeterd langere termijn perspectief krijgen.

Over Smart Retail Group
Smart Retail Group geeft de mogelijkheid aan startende retail ondernemers een eigen winkel op te starten. Door de overname van de HiM Retail winkels wordt de mogelijkheid gecreëerd om een nieuw retail concept in de Nederlandse markt voor consumenten elektronica te zetten. Binnen dit nieuwe concept zal enerzijds witgoed en anderzijds computer gerelateerde producten dominant in de winkels aanwezig zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen