‘Nieuwe’ jeugdgemeenteraad kan aan de slag

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

Het is weer tijd voor een nieuwe samenstelling van de jeugdgemeenteraad. De wisseling van de wacht tussen de oude en de nieuwe jeugdgemeenteraadsleden vond donderdagavond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst werden de nieuwe aanwinsten van de raad voorgesteld en werd er afscheid genomen van een deel van de ‘oude’ leden.

Nieuwe samenstelling
De ‘oude’ leden zijn twee jaar lid geweest van de raad en ‘moesten’ nu plaatsmaken voor nieuwe gezichten uit groep 7 van de basisschool. Zij kregen uit handen van burgemeester van Diessen voor hun betrokkenheid gedurende de afgelopen twee jaar een oorkonde en een cadeaubon. De jeugdgemeenteraadsleden die nu één jaar in de raad zitten blijven nog een jaar  in de raad. De nieuwe aanwas uit de groepen 7 van de elf Dongense basisscholen werd donderdagavond officieel geinstalleerd


jgr154
De vertrekkende jeugdgemeenteraadsleden 

Terugblik 
Tijdens de bijeenkomst heeft burgemeester Van Diessen samen met de leerlingen teruggeblikt op de acties van het afgelopen jaar. Een aantal leden heeft geassisteerd bij de uitreiking van de vrijwilligersprijzen tijdens de nieuwjaarsreceptie en ook bij de dodenherdenking op 4 mei speelden leden de jeugdgemeenteraad een rol. Daarnaast werd onder meer een bijenhotel geplaatst en een middag doorgebracht met ouderen op de Volckaert waarmee heerlijke koekjes gebakken werden.

 

Eerste ideeen
Ook werd er direct wat eerste ideeen bekend gemaakt voor  het komende jaar. Een kennismakingsmiddag met de nieuwe burgemeester, een kinderboerderij in Dongen, activiteiten samen met ouderen op zorghoeve Ora et Labora, het aanpakken van gevaarlijke verkeerssituaties bij scholen zijn enkele van de plannen die al voorzichtig gelanceerd werden. De nieuwe actiepunten die hieruit voortkomen, verwerkt de jeugdgemeenteraad in een nieuw plan van aanpak. Aan het einde van de bijeenkomst dankte kersvers lid Sjors van Kerkhof burgemeester van Diessen names de jeugdgemeenteraad voor zijn betrokkenheid en enthousiasme.

jgr152

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen