Win de allerlaatste kaarten voor de sauwelavond op zaterdag

Foto:

Nog een weekje wachten en dan is het eindelijk zover: het Peejelaands Sauwelweekend. Vrijdag 23 en zaterdag 24 januari betreden 8 sauwelaars de ton in D’n Expo en op zondag doen 6 jeugdsauwelaars dat nog eens dunnetjes over. De sauwelzaterdag is al ruim een maand uitverkocht. dongen.nieuws.nl heeft echter beslag weten te leggen op de allerlaatste set van twee entreekaarten voor deze avond. En jij kunt deze kaarten winnen!

Wat moet je doen om kans te maken op deze entreekaarten?
Stuur het antwoord op onderstaande twee vragen naar [email protected] onder vermelding van “sauwelavond”. Uit alle goede inzendingen wordt op donderdag 22 januari één winnaar getrokken. Hij of zij krijgt dan vrijdag 23 januari de felbegeerde kaarten thuisbezorgd.

De vragen:

  1. Hoeveel van de volwassen sauwelaars die dit jaar in de ton staan in D’n Expo hebben tijdens één van hun vorige deelnames aan de sauwelavond in het Peeënrijk wel eens de publieksprijs gewonnen
  2. Hoeveel van de volwassen sauwelaars  van dit jaar hebben ooit wel eens de titel oppersauwelaar van ’t Peeenrijk in de wacht gesleept. Succes!

De deelnemers aan de sauwelavonden van dit jaar zijn

• Piet Wijnen komt als Peer dun simpelle
• Trea van Kuyk komt als Vrouwke téd
• Tom Mijnders komt als Ridder Roelof
• Rob Verkooijen komt als Gaston Sterreveld, astronaut
• Ludo van Vliet komt als Fredje is wiest biljerte
• Bart van Kerkhof komt als Prins Aart d’n ellufendertigste
• Roeland Schoots komt als Bertje Baksteen de duiker
• Ad Verweij komt als Peerke Vlugvuur

sauwelaars1
Gewillig poseren de sauwelaars voor een reeks aan foto’s

Het is inmiddels een traditie geworden om een paar weken vooraf een interview af te nemen om daar een leuk stukje over te schrijven. Om niet in een sleur te geraken wordt het interview iedere keer op een andere wijze afgenomen. Zo hebben de sauwelaars elkaar al eens geïnterviewd. Vorig jaar zijn de sauwelaars zéér uitbundig geïnterviewd. Zo uitgebreid dat het niet in een stukje past. Daarom ging het stukje over sfeer van het interview zelf en is het echte interview op de website peeenstekers.nl geplaatst. Dit jaar hebben we de sauwelaars als groep geïnterviewd. Over iedere sauwelaar is een vraag voor gelegd die door de andere sauwelaars beantwoord is. Zie hier de vragen en de nog toelaatbare reacties.

Hoe leuk is Tom?
Rob schoot meteen in een typetje en zij met piepstem : Hij ziet dur wel leuk uit veur te laache. Ludo vulde daarop aan “Ik vindt Tom leuk zonder dat hij iets zegt”. Roelant zegt “Ik zeg antwoord C”. Trea vindt Tom “best” leuk.

Hoe verlieft zijn de sauwelaars op Trea?
Trea riep meteen ”Heel verliefd”. Tom (alias Jaonus) beaamde dit direct en zei “Ik ben dur al vijfenvijftig jaor meej getrouwd”. Tom wist al niet meer dat dit inmiddels zevenenvijftig is. Ludo gaf aan dat de verliefdheid van een aan hondsdolheid grenzend niveau is. Rob gaf aan er eigenlijk geen zak om te geven. Tom heeft graag veul om van te houden, en dat is gelukt. Verder wil ik nog even vermelden dat ik tijdens het interview weinig tot bijna niets van Trea heb gehoord. Daarmee acht ik bewezen dat “Vrouwen praten altijd veel” niet waar is.

Wat denken jullie dat Rob niet kan?
Tom onthield zich van enig commentaar. Dat is precies wat Rob niet kan beaamde Rob. Roelant gaf enig lijn aan het interview en koos weer antwoord C. Ludo maakt een op boerend geluid. Anders kan ik het niet omschrijven. Na enige pogingen van Rob is vastgesteld dat Rob dit inderdaad niet kan.
Hebben jullie een nieuwtje voor Bart?
Roelant begon met antwoorden. Het is antwoord C. De meeste andere vonden dat antwoord niet nieuw. Ludo had wel iets schokkends “De bitterballen bij de Viersprong zijn op”. Daarna hield iedereen zich stil. De aanwezigheid van der pers geeft toch altijd een soort van spanning.

Wat is de invloed van het Tilburgs op de grappen van Ludo?
In een soort van kanon klonk het in koor op een best goed geïmiteerde Tilburger “Jèè dè wit ik nie”. Daarna kreeg ik als interviewer de schone taak om “kuukske” in het Tilburgs op te nemen in het interview. Ludo zelf vond het de enigste fatsoenlijke vraag tussen al die rotzooi.

Wat was vorig jaar de beste grap van Ad?
Onze media man Bart nam het interview over en bevroeg Ad. Wat was jou typetje ook al weer? Kees Klus. Zat daar niet een grap in over Karwei? Nee niet echt. Dan geven wij als antwoord op deze vraag de grap over karwei. Jammer dat Ad hem geschrapt heeft. De andere behalve Roelant waren het er mee eens. Roelant vond dat het antwoord C moest zijn.

Wat zou Roelant kunnen verbeteren aan zijn mimiek?
Ad zou Roelant een zak over zijn kop adviseren. Ludo zag het anders en adviseert RAL9010. Tom gaat toch voor een liter zoutzuur.

En wat moet ik vragen over piet?
Rob zei direct “Iets simpels”. Bart vond Piet van onbesproken gedrag. Toch wist Bart wel iets. Een daar sluiten we direct het interview mee af. Piet zegt aan het einde van zijn sauwel altijd “Daaa-aag”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen