Zomerspelen-TV verder zonder Tinus & Thieu

Foto:

Het razend populaire duo Tinus & Thieu, bekend van onder meer Zomerspelen TV, heeft onlangs te kennen gegeven te stoppen als het gezicht en het creatieve brein van deze ‘zender’. Dat betekent echter niet het einde van Zomerspelen-TV. “Er is creativiteit genoeg om ook volgend jaar weer mooie uitzendingen te kunnen maken.”Martijn Brants (Tinus) legt uit: “het is eigenlijk nooit het juiste moment om te stoppen maar na rijp beraad hebben Thieu (Matthieu Verlinde) en ik besloten om deze stap te zetten. Er gaat enorm veel voorbereidingstijd in zitten en de Zomerspelenweek zelf is ook erg intensief. Met een drukke baan erbij met een beperkt aantal vakantiedagen en een gezin dat ook de aandacht verdient moet je ervoor zorgen dat de balans in orde blijft.”

Jeugdraadvoorzitter Hubert Broeders vindt het jammer maar heeft begrip voor het besluit van de twee. “Tinus & Thieu hebben het initiatief voor ZS-TV  genomen in de aanloop naar het 50-jarig bestaan. Het jaar daarvoor was een testjaar, zodat alles met het jubileum goed zou verlopen. Het bleek echter zo’n groot succes dat het inmiddels een haast niet meer weg te denken onderdeel van de Zomerspelen is geworden. Naast het feit dat ze voor de camera natuurlijk een prima duo zijn, zijn ze ook vooral achter de schermen van groot belang geweest met monteren, voice-overs en filmen.” 
Op de vraag of er al nagedacht is over  de toekomst van Zomerspelen-TV antwoordt Hubert  “Gelukkig worden ze al jaren ondersteund door een goed team met mensen, die graag nog enkele jaren door willen gaan met ZS-TV en dat willen we als jeugdraad uiteraard ook! Hoe we de opvolging van T&T willen vormgeven houden we nog even geheim, er zit genoeg creativiteit en ‘ voor-de-camera-talent’ binnen de Zomerspelen, dus we hopen volgend jaar weer mooie uitzendingen te kunnen maken!” Van dat laatste is Martijn ook overtuigd.”Er loopt genoeg creativiteit rond bij de Dongense jeugdraad en ik weet zeker dat er een aantal mensen opstaan die de fakkel zullen overnemen. Zomerspelen-TV zal er echt wel blijven!” 
Is dit ook het definitieve einde van Tinus & Thieu als duo? “Zeker niet” meldt Tinus, “we gaan wel door met onze muzikale kindervoorstellingen zoals de Sintsjow die we op 1 december tweemaal gaan opvoeren in de Cammeleur met een live-band. Verder gaan we met onze kindershow die we eerder op het Oranjeparkfestival brachten  het land in naar diverse festivals. Dat is allemaal wat beter in te plannen en meer  te verspreiden over het jaar en daardoor minder intensief.” 
Tinus & Thieu zijn  natuurlijk nog wel te bewonderen zijn op de Zomerspelen-DVD van 2013, die vanaf 12 oktober in de verkoop gaat. Bestellen kan al via [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen