Meldpunt voor gevaarlijke situaties op fietsroutes in Dongen

Foto:

De gemeente Dongen wil de verkeersveiligheid voor fietsers verder verbeteren en roept daarvoor de hulp in van de Dongenaren. Vanaf 16 september tot 15 november 2013 kunt u gevaarlijke situaties op fietsroutes melden op de website www.fietsmeldpunt.nl/dongen. Wethouder Ad van Beek: “We zijn vooral op zoek naar ‘kleine’ knelpunten die tot nu toeonopgemerkt zijn gebleven maar toch grote gevolgen kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan gevaarlijke paaltjes in het fietspad of gaten in het wegdek. Op basis van de meldingen beoordelen we welke knelpunten snel moeten worden aangepast om het fietsen veiliger te maken.”

Aanpak onveilige situaties
Voortdurend is de gemeente Dongen bezig met het aanpakken van onveilige situaties. Dat
gebeurt onder andere aan de hand van ongevallengegevens die bij de gemeente bekend
zijn, op basis van geregistreerde verkeersongevallen. Als er geen politie na het ongeval
aanwezig is geweest, wordt een ongeval niet opgenomen in de ongevallenregistratie. Dat is
bijvoorbeeld het geval als een fietser tegen een gevaarlijk geplaatst paaltje rijdt en daardoor gewond raakt. De kans is dan groot dat zo’n ongeval niet bij de gemeente bekend wordt. Veel gevaarlijke plekken zijn bij de gemeente dus niet bekend. Daar wil de gemeente iets aan doen, door een beroep te doen op de kennis die aanwezig is bij de fietsende inwoners. Meldingen doen van gevaarlijke plekken blijft ook mogelijk via de Centrale Klachtenlijn 0800- 0225004 (gratis, 24 uur per dag) of digitaal via www.dongen.nl (Digitaal loket).
Melden via www.fietsmeldpunt.nl/dongen
Samen met de zeven andere gemeenten in de regio Hart van Brabant inventariseert gemeente Dongen welke locaties gevaarlijk zijn en moeten worden aangepast. Omdat de fietsers vanuit de dagelijkse praktijk het beste weten welke situaties gevaarlijk zijn, worden ze opgeroepen om hun ervaringen te plaatsen op de websitewww.fietsmeldpunt.nl/dongen. Op deze website kan de exacte locatie van een knelpunt op de kaart worden gezet, door middel van het plaatsen van een prikker. Aspecten die gemeld kunnen worden, zijn paaltjes en obstakels, onduidelijke belijning en bebording, gladheid, bermen en trottoirbanden, slecht wegdek, smalle fietspaden, straatverlichting, het ontbreken van een fietspad en
onduidelijke/ gevaarlijke situaties. Daarnaast is een categorie voor overige meldingen
beschikbaar. Na afloop van de inventarisatieperiode, die loopt tot 15 november 2013, bepaalt de gemeente op welke locaties maatregelen worden genomen.
Foto: fietsberaad
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen