Actiejaar Stichting ‘Dongen fietst tegen Kanker’ levert 54.000 Euro op.

Foto:

Stichting ‘Dongen fietst tegen kanker’ Alpe d’HuZes heeft het actiejaar 2013 officieel afgesloten. Zaterdag 17 augustus werd er een laatste ronde gefietst met de groep. Deze ronde stond vooral in het teken van het ophalen van herinneringen over wederom een mooi jaar. 

Een jaar dat begon op zaterdag 27 oktober 2012 met de eerste teamvergadering. Tien maanden later konden we terug kijken op een geslaagd jaar met natuurlijk ook dit jaar weer een prachtige actie week in Frankrijk tijdens Alpe d’HuZes 2013. Het was een week met een lach en een traan, waar lief en leed met elkaar gedeeld werd en iedereen voor elkaar klaar stond. Een groep die in oktober 2012 aan de klus begon en uitgroeide uit tot een zeer hecht team. Een team dat openstond voor elkaars verhaal waarom ieder teamlid zich aansloot in de strijd tegen kanker.
In aanloop naar de beklimmingen van de Alpe D’Huez in juni werden er in en rond Dongen vele acties gevoerd om geld in te zamelen voor Alpe d’HuZes en het KWF. We noemen; de sponsoring van het tenue, de Kerstmarkt 2012, Dongen Ice, de spinning en aerobic marathon bij De Vennen, de club van €50.00 en € 100.00, twee  muziekbenefietavonden, acties bij Pukkemuk, Petito’s en diverse basisscholen in Dongen, muntjes actie bij Jos Sengers Jumbo, Dongen Zes. Kortom teveel om op te noemen. Het was warm en zeer fijn dat deze acties zoveel steun en sympathie kregen in de Dongense gemeenschap.
Door deze acties kunnen we ook in 2013 een zeer mooi bedrag doneren aan Alpe d’HuZes en het KWF. Het resultaat was maar liefst € 54000.00. Een resultaat waar we geweldig trots op zijn. Een bedrag wat we op de Alp d’Huez met 73 beklimmingen bij elkaar hebben gefietst. Langs deze weg willen wij iedereen die ons gesteund heeft bedanken. Zonder deze steun hadden wij nooit dit geweldige resultaat kunnen behalen.
Afsluiting
Dongen Fietst tegen kanker heeft de afgelopen drie jaar vol overtuiging mee gedaan aan Alpe d’HuZes. Dan wordt het tijd om ook weer eens naar andere vormen van geldinzameling te kijken want dat er nog steeds veel geld nodig is voor de bestrijding van kanker blijft een feit. We zien de noodzaak daarvoor nog steeds om ons heen aanwezig. Ook zien we dat er geweldige vooruitgang wordt geboekt bij de aanpak van kanker. 
In het besluit om naar andere vormen van geldinzameling te kijken speelt ook mee de negatieve publiciteit over Alpe d’HuZes van de afgelopen weken. Wij betreuren deze gang van zaken zeer maar vanuit een groot respect voor al die duizenden mensen die zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet hebben voor Alpe d’Huzes.
Over hoe we in 2014 verder gaan met acties om geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker, gaan we ons de komende tijd beraden. De motivatie binnen de stichting is groot om daarmee door te gaan. We hebben ook in Dongen samen in drie mooie jaren heel wat opgebouwd. Dat zal zeker een vervolg krijgen. En natuurlijk zullen de acties te maken hebben met fietsen. We zijn niet voor niets Stichting Dongen fietst tegen kanker. Blijf ons dan ook zeker volgen en kijk gerust op onze site www.dongenfietsttegenkanker.nl voor het laatste nieuws.
—————————————————————————————————-
daadvertentie
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen