In de herfst vallen de bladeren…

Foto:

Dongen, 8 oktober 2012 – In de herfst, tijdens de bladvalperiode, worden er ook dit jaar weer een groot aantal bladkorven geplaatst. In overleg met de dorps- en wijkraden zijn de locaties voor de bladkorven bepaald. Deze bladcontainers zijn een welkome hulp bij het doeltreffend verzamelen van bladeren. In wijken waar veel bladverliezende, grotere bomen voorkomen krijgen bewoners veel blad in hun eigen tuin. Omdat dit vaak een grote hoeveelheid in een keer is, kan het niet altijd in de eigen groencontainer worden meegenomen.Bladkorf als oplossingOp deze plaatsen worden medio oktober 2012 bladkorven geplaatst. In deze bladkorven kunnen mensen het overtollig blad verzamelen. Doordat de bladeren in een korf zitten, waaien de bladeren niet weg. De bladkorven zijn voor de mensen die zo vriendelijk zijn de bladeren bij elkaar te vegen een welkome hulp. Maar ook voor de gemeente! Het grote verzamelen via veegmachines en zuigwagens gaat door middel van de bladkorven een stuk sneller. De inhoud van een bladkorf is ongeveer 1300 liter. De medewerkers van de afdeling Openbare Ruimte legen maximaal twee maal per week de bladkorven.

Dongen, 8 oktober 2012 – In de herfst, tijdens de bladvalperiode, worden er ook dit jaar weer een groot aantal bladkorven geplaatst. In overleg met de dorps- en wijkraden zijn de locaties voor de bladkorven bepaald. Deze bladcontainers zijn een welkome hulp bij het doeltreffend verzamelen van bladeren. In wijken waar veel bladverliezende, grotere bomen voorkomen krijgen bewoners veel blad in hun eigen tuin. Omdat dit vaak een grote hoeveelheid in een keer is, kan het niet altijd in de eigen groencontainer worden meegenomen.

Bladkorf als oplossing
Op deze plaatsen worden medio oktober 2012 bladkorven geplaatst. In deze bladkorven kunnen mensen het overtollig blad verzamelen. Doordat de bladeren in een korf zitten, waaien de bladeren niet weg. De bladkorven zijn voor de mensen die zo vriendelijk zijn de bladeren bij elkaar te vegen een welkome hulp. Maar ook voor de gemeente! Het grote verzamelen via veegmachines en zuigwagens gaat door middel van de bladkorven een stuk sneller. De inhoud van een bladkorf is ongeveer 1300 liter. De medewerkers van de afdeling Openbare Ruimte legen maximaal twee maal per week de bladkorven.

 

Overleg dorps- en wijkraden
De locaties van de bladkorven zijn bepaald in overleg met de dorps- en wijkraden. Het zijn plekken waar de gemeentelijke bomen overlast geven aan particulieren. De gemeente plaatst het maximale aantal bladkorven waarvoor ook capaciteit beschikbaar is om ze leeg te maken. Wanneer op een locatie een extra bladkorf is gewenst, kan in overleg met de wijk- of dorpsraad worden bekeken op welke locatie er een verwijderd kan worden.

 

Uitsluitend bladeren
Belangrijk is dat er alleen bladeren in de containers gedeponeerd worden. Dus geen ander groenafval!