Vier arrestaties na aantreffen ontmantelde hennepkwekerij in ’s Gravenmoer

Foto:

‘s-Gravenmoer, 8 oktober 2012 – De politie heeft zondag 7 oktober 2012 na een melding via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) in een woning aan de Hoofdstraat in ’s Gravenmoer een hennepkwekerij aangetroffen die al grotendeels ontmanteld was. Ter plaatse werden een 36-jarige Oosterhouter en drie Bulgaren (19, 26 en 39 jaar) aangehouden.Een anonieme melder gaf dit weekend aan de politie door dat mannen bezig waren om in een woning aan de Hoofdstraat een hennepkwekerij leeg te halen. Agenten stelden een onderzoek in de woning in. In de garage stonden vuilniszaken met hennepafval. Op de eerste verdieping hing een hennepgeur. Er werden drie Bulgaren aangetroffen die kennelijk bezig waren met het ontmantelen van een hennepkwekerij. Op de zolder lagen meerdere vuilniszakken met daarin zwarte plastic kweekbakjes. De douchebak lag vol met zwarte aarde. Volgens een medewerker van Enexis waren twee zegels in de meterkast verbroken. Een getuige vertelde de agenten dat ‘s-morgens al lichtbakken en snoeren met een auto afgevoerd waren.Rond 19.30 uur meldde zich ter plaatse een 36-jarige Oosterhouter. Hij vertelde dat hij door de eigenaar van het pand, een broer van hem, betrapt was toen hij bezig was met het opzetten van de plantage. Zijn broer had geëist dat hij de kwekerij opruimde. Hij was daar met de drie Bulgaren mee bezig. Hij gaf toe de zekeringen kapot geknipt te hebben. Ook hij werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

‘s-Gravenmoer, 8 oktober 2012 – De politie heeft zondag 7 oktober 2012 na een melding via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) in een woning aan de Hoofdstraat in ’s Gravenmoer een hennepkwekerij aangetroffen die al grotendeels ontmanteld was. Ter plaatse werden een 36-jarige Oosterhouter en drie Bulgaren (19, 26 en 39 jaar) aangehouden.

Een anonieme melder gaf dit weekend aan de politie door dat mannen bezig waren om in een woning aan de Hoofdstraat een hennepkwekerij leeg te halen. Agenten stelden een onderzoek in de woning in. In de garage stonden vuilniszaken met hennepafval. Op de eerste verdieping hing een hennepgeur. Er werden drie Bulgaren aangetroffen die kennelijk bezig waren met het ontmantelen van een hennepkwekerij. Op de zolder lagen meerdere vuilniszakken met daarin zwarte plastic kweekbakjes. De douchebak lag vol met zwarte aarde. Volgens een medewerker van Enexis waren twee zegels in de meterkast verbroken. Een getuige vertelde de agenten dat ‘s-morgens al lichtbakken en snoeren met een auto afgevoerd waren.

Rond 19.30 uur meldde zich ter plaatse een 36-jarige Oosterhouter. Hij vertelde dat hij door de eigenaar van het pand, een broer van hem, betrapt was toen hij bezig was met het opzetten van de plantage. Zijn broer had geëist dat hij de kwekerij opruimde. Hij was daar met de drie Bulgaren mee bezig. Hij gaf toe de zekeringen kapot geknipt te hebben. Ook hij werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.