VV Dongen overklast VC Vlissingen en pakt de 1e periode

In een fantastische ambiance en in een direct duel met medekoploper VC Vlissingen pakte VV Dongen afgelopen zondag de 1e periodetitel. Doelpuntenmakers voor Dongen waren Remon Koenen, Sander de Bont, Glenn Kools en Jorik Mijnhijmer. VC Vlissingen had met oud-prof Regilio Pinas haar goudhaantje maar zijn bijdrage was onvoldoende om Vlissingen de eerste prijs te geven. VV Dongen won terecht met 4-2 van een matig acterend Vlissingen, dat overlopen werd door een eendrachtig VV Dongen.

Op slag van rust werd het stil rondom het veld van VV Dongen. Regilio Pinas schoot vanuit het niets de 0-1 binnen. De aftrap werd genomen maar scheidsrechter Peeters floot voor de pauze. Daarvoor was VV Dongen de betere ploeg en kon terugkijken op een goede eerste helft echter de realiteit was anders.

“We starten met Tom Waltman en Jaap van der Waarden voor de verdediging en willen zodoende een sterk verdedigingsblok neerzetten tegen de snelle en technische aanvallers van VC Vlissingen.” Assistent-trainer Peter van Vugt was duidelijk in de intenties van de thuisclub. VC Vlissingen herbergt een aantal zeer talentvolle en behendige voetballers in hun team waar VV Dongen een antwoord op moest vinden. Met een blok van zes verdedigende voetballers werd de oplossing gevonden om de (zaal) voetballers van VC Vlissingen af te stoppen.

Niets leek VV Dongen in de weg te staan om de vermoeid ogende voetballers van VC Vlissingen partij te geven. Met veel inzet en kracht werden de duels door VV Dongen gewonnen. VC Vlissingen kon in het eerste half uur van de wedstrijd mee in het strijdgewoel maar daarna zwakte het zienderogen af bij de koploper van de Hoofdklasse.

vvdongen02111

VV Dongen kon een aantal keren niet profiteren van de kansjes vanuit corners of andere situaties. Spits Sander de Bont kopte twee keer langs de verkeerde kant van de paal en na een optisch overwicht voor VV Dongen in de eerste helft sloeg het noodlot toe. Een foutje in de verdediging van VV Dongen werd professioneel afgestraft. Hoessein Bouzanbou vond de vrijstaande Pinas op het middenveld, die in een zee van ruimte vanaf 25 meter uithaalde. Zijn onthoudbare schot betekende de onverdiende 0-1 maar was ook het teken voor het rustsignaal.

In de rust werden de jongens van VV Dongen gerustgesteld met de mededeling dat ze veruit de betere ploeg waren en dat ze moesten doorgaan waar ze mee bezig waren. Binnen 8 minuten na rust waren de rollen omgekeerd. VV Dongen startte furieus en Sander de Bont liet zien dat hij in een kluwen van spelers het overzicht kon bewaren. Na een slalom in de 48e minuut wist hij in een een-op-een situatie met keeper Pietersma zien dat hij niet alleen blind kan schieten. In zijn ooghoeken zag hij Remon Koenen bij de tweede paal vrij staan. Zijn 1-1 werd direct de ommekeer van de wedstrijd.

vvdongen02112

VV Dongen was al op alle fronten beter en nog geen 5 minuten na de gelijkmaker kopte Sander de Bont de 2-1 binnen na een scherp ingesneden vrije trap van de gedreven Glenn Kools. Laatstgenoemde zette het sportpark in vuur en vlam toen VV Dongen een vrije trap mocht nemen aan de rand van het zestienmetergebied . “Ik had afgelopen training nog geoefend op vrije trappen en ik zei tegen Revy Rosalia dat ik hem wilde nemen. Toen Pattinama de linkerkant van de muur bezette moest ik hem wel nemen want met zijn lengte kon een linkspoot deze niet over hem heen krijgen. Pietersma liet de korte hoek vrij en ik wist dat ik hem daar in moest schieten. Niet normaal toen het lukte, echt niet normaal. Wat een ontlading !” 3-1 in de 71e minuut.

Eigenlijk was vanaf dat moment VC Vlissingen rijp voor e slacht. Keeper Pietersma wist in de gehele wedstrijd vijf doelrijpe kansen van de lijn te redden en behoedde zijn team voor een schande. Een klasse keeper ! VV Dongen overklaste VC Vlissingen en liet de 2500 opgekomen supporters genieten.

vvdongen02113

Elke aanval was dreigend. Middenvelder Jaap van der Waarden kon Pietersma niet passeren. Revy Rosalia stiftte de bal perfect maar een verdediger was ter plekke op de doellijn. VC Vlissingen wisselde een paar moegestreden jongens, maar ook de verse krachten maakten het verschil niet. Toch kwamen de Zeeuwen terug naar 3-2. Een verloren bal in de vijfmeter bij keeper Zielschot werd verkeerd ingeschat. Tot op heden weet niemand wie er heeft gescoord maar de stand werd teruggebracht naar 3-2.

Paniek? Nee geenszins, want VV Dongen bleef voetballen en beloonde zichzelf met de 4-2 in de 85e minuut. In een kluwen van VC Vlissingen spelers (6 man) wisten Mart van Bree en Remon Koenen zich te ontworstelen. De geheel vrijstaande Jorik Mijnhijmer werd door voorzet van Martje van Bree bereikt. De trefzekere kopbal van Mijnhijmer werd tevens de voorbode voort grote feest dat naderhand zou volgen. Zijn doelpunt (4-2) betekende dat VV Dongen winnaar werd van de 1e periode en dat het 20 punten na 8 wedstrijden aan de leiding gaat in de Hoofdklasse B en nu al zeker is van een toetje.

Aanstaande zondag 8 november speelt VV Dongen uit tegen UD 19. Aanvang in Uden is om 14.30 uur

Dinsdag speelt VV Dongen een bekerwedstrijd in de 3e ronde beker tegen Bavel. Aanvang 20.00 uur. U bent van harte welkom !