Handballende Dongen dames doen zichzelf tekort

In de laatste seconden kregen de dames niet de kans om een mogelijk gelijk spel uit deze hectische wedstrijd te slepen. De koploper uit het Limburgse Beek pakte alsnog de volle winst met 25-26. Geluk? Heeft Dongen dit niet grotendeels aan zichzelf te danken?

De ploeg van trainer Jean Troquet kwam als een wervelwind uit de startblokken. Via 2-0, 3-2, liep de ploeg na een kwartier spelen weg naar een riante 10-4 voorsprong. BFC paste een keeperswissel toe en Dongen kreeg moeite om deze doelvrouw te passeren. Heel zuur als dan het rustsignaal klinkt en Dongen tegen een 12-15 achterstand aankeek.

Het is natuurlijk gemakkelijk om de schuld in de schoenen van de scheidsrechter te schuiven. De 25-26 kwam echter tot stand nadat de beide heren in het zwart bij de gelijke stand het aanvallende BFC waarschuwde dat er gefloten zou worden voor tijdtrekken. Met nog anderhalve minuut te gaan kwam dat fluitsignaal niet en zo mocht BFC de laatste minuut vrolijk de bal laten circuleren zonder dat het maar enige moeite nam een aanvallende actie te ondernemen. De winnende treffer viel alsnog. En terwijl Dongen de gelijkmaker wilde forceren, onderbrak de BFC verdediging een prima laatste Dongen aanval wel heel brutaal. Strafworp hoopte de geelblauwe aanhang. Slechts twee minuten tijdstraf en een vrije worp.

,,Een ware aanslag op een van mijn speelsters, dit wordt afgedaan als een futiliteit. Dit benadrukt de wanprestatie van deze arbiters,” was op maandagmorgen het commentaar van de trainer. Dongen was al gewaarschuwd voor dit koppel. Beide teams hebben zich voorbeeldig gedragen en zochten met tijden het randje op. Tien strafworpen voor de bezoekers en Dongen vier. Als de Dongen trainer zijn beklag doet bij het NHV, wordt dit afgedaan met een: ,,O ja, die weer!” ,,Dit maakt het verlies extra zuur,” mijmert Troquet.

hv03111

Zelfs de rapporteur kon er geen touw aan vast knopen. Een positief puntje aan deze wedstrijd was dat de trainer een goed en gemotiveerde handballende ploeg aan het werk heeft gezien. ,,Daardoor heb ik alle vertrouwen in de toekomst.” Aan Dongense kant was na de wedstrijd het verlies en verdriet heel groot. Verdoofd en aangeslagen bleven de meiden van Jean Troquet achter. Dongen en BFC maakten er na rust een prima wedstrijd van. Via 17-17 kwam Dongen zelfs op 20-18. Hierna trok het scheidsrechters duo de wedstrijd weer naar zich toe. Dongen kreeg twee tijdstraffen aan de broek maar liet zich niet kisten. In deze ondertal situatie werd de voorsprong zelfs uitgebouwd naar 22-18. BFC kroop dichterbij. Een hectische slotfase volgde: 22-22, 23-23, 24-24 en dan 25-25. BFC mocht het cadeau van de scheidsrechters alsnog uitpakken: 25-26 en geen strafworp tegen. Over enkele weken komt de Goede Sint toch?

Hoofdklasse HS1: HV Dongen – Hercules Den Haag: 10-0
Door het niet op komen van de tegenstander heeft Dongen deze wedstrijd met 10-0 gewonnen.
Landelijke Divisie DAJ1: JHC (Julianadorp) – HV Dongen: 20-31 (11-13)
Met verzorgd aanvalsspel en een goede verdediging mocht de thuisploeg uit de kop van Noord Holland net voor rust terug komen. Na rust, door prima werk van keepster Lieke Berende en de aanvallende verdedigend sterk spelende Imke van den Noort, liep Dongen weg naar een ruime zege.

Landelijke Divisie DB1: HV Dongen – Targos Bevo: 23-13
Bevo, laatste op de ranglijst, had 1 punt minder dan Dongen. De meiden van Dongen wilden niet wegzakken naar deze laatste plaats waardoor zij zeer gemotiveerd van start gingen. Binnen een paar minuten stond het 6-0. Balverlies van Bevo werd afgestraft door breaks van Denise Staleman en Imke van den Noort. Met een eindstand van 23-13 is Dongen zelfs een plekje geklommen op doelsaldo in het klassement. Na de mindere laatste wedstrijden was dit het juiste moment om de goede lijn weer terug in te zetten.

Landelijke Divisie DC1: Targos Bevo – HV Dongen: 10-12 (3-7)
Dongen raakte niet echt onder de indruk van de handbalarena in Helden Panningen. Beide teams begonnen afwachtend wat weinig doelpunten opleverde. Na rust leed Dongen onnodig balverlies. Bevo profiteerde hiervan en kwam terug tot op 1 puntje. ,,Een lastige wedstrijd, echter beter dan vorige week! Complimenten voor de scheidsrechter die prima floot!” Komende zaterdag komt Venlo om 18.30 uur op bezoek.