Blog Marc Janssen: ‘van uitstel komt afstel’ (met video)

Foto:

Inmiddels zijn we al weer zo’n zes weekjes onderweg bij de afvalrace. De resultaten zijn al duidelijk merkbaar. Marc Janssenis, sinds hij zich opgaf voor de afvalrace, al zo’n 15 kilootjes kwijt. Hoe hij dat gedaan heeft lees je in zijn blog.

Van uitstel komt afstel!

Zo dat heeft even geduurd tot jullie weer iets van mij konden lezen. Van uitstel komt afstel zie je wel. Dacht elke keer; o ja, ik moet nog schrijven, ik moet nog schrijven. Te laat…………ik hoef niet meer te schrijven, de week is alweer voorbij.

Kan gelukkig wel melden dat mijn trainingsschema er niet onder geleden heeft. Ben gewoon lekker door blijven knallen. Helaas door werkzaamheden één keertje verzaakt maar dat hebben we de andere dagen dubbel en dwars ingehaald. En ik kan er nog steeds intens van genieten, zit nog steeds in een goede “flow”. Komt waarschijnlijk ook omdat de trainingen ook nog afgewisseld worden door af en toe een leuk uitstapje. We zijn onlangs bij Henriette en Alfons van den Hoek, van Natuurlijk Tomaat, op bezoek geweest. Leuke workshop gedaan met andere deelnemers en trainers en van Henriette een mooie uitleg/lezing gekregen over de tomaat en de kweek hiervan. Erg leuk en de moeite waard.

afvalrace nt

 

Ik merk aan mezelf dat ik door dit soort dingen en de gesprekken met Melina, mijn voedings-consulente/-deskundige, steeds bewuster met eten om ga. Af en toe TE denkt het thuisfront. Daar zit ook wel een valkuiltje want zij balen af en toe wel een beetje van mijn gez..k over voeding en een veranderend voedingspatroon. We hebben ze hier van 10 tot 18 jaar rondhuppelen en ja die denken nu eenmaal shoarma, McDonalds, Pizzahut, Starbucks en wat al niet meer echt lekker is en verse groenten en fruit en vis helemáál niet. U “hoort” het al; hele gewone kinderen. Herkenbaar hè?

Maar langzaam maar zeker weet ik een beetje door te dringen, ze een beetje bewuster van voeding te maken en komt het door dat onze voedingsindustrie erg sluw in elkaar zit en dat als er ergens 0 % vet op staat of zonder toegevoegde suikers niet wil zeggen dat een product ineens gezond is. Ik moet ook ineens denken aan wat Michel mij laatst vertelde dat als hij boodschappen gaat doen zoveel mogelijk producten koopt die ook echt op voedsel lijken. Dus geen potjes, fluoriserende verpakkingen en/of inhoud, op maat geperste “dingen” enz. enz. En als je dat doet kom je al een heel eind.

Ik ben erg blij met de tot nu toe behaalde resultaten. Van de 131 kilo toen ik de enterknop indrukte om me op te geven voor deze afvalrace zijn we inmiddels terug naar de 115/116. Maar wat ik óók en misschien wel nóg belangrijker vind is de energie, de “good feeling mood” die ik er aan overhoud en de betere nachtrust. Zeeeer aangenaam. Ik kan zeggen dat de eerste maand me dus prima bevallen is en kan het iedereen aanraden om eens een rondje mee te komen sporten. Bel, mail of app me gerust en maak kennis met Van Gils Sport waar professionele maar vooral persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel staat. En dat alles met de nodige dosis humor en lach wat het afzien er draaglijk maakt!
Tot de volgende……………….hallekideeeeeeeeeeeeee!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen