BC Shot 5 speelt gelijk in Geldrop

Zondagochtend mocht BC Shot 5 voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen naar Geldrop. Roy van Sunten, Pim de Ruyter, Simone Maas en Esmeralda Beterams vertrokken met de vader van Simone al vroeg en gingen op jacht naar punten en de eerste overwinning van het jaar. Na een langdurige tactiek en teambespreking werd als eerste gestart met de dubbels.

Roy en Pim maakten er een spannende wedstrijd van en bleken op het einde over de beste zenuwen te beschikken (16-21, 21-10 en 25-23). De dames kwamen tijdens hun dubbel pas laat op gang en na een tactiekwissel in de tweede set wisten zij toch in drie sets te winnen (19-21, 21-15 en 21-15).

Pim nam het in zijn single op tegen een hele jeugdige tegenstander. Pim speelde goed, maar kwam bij sommige rally’s net iets te kort. Hierdoor won de tegenstander de wedstrijd in twee sets (12-21 en 12-21). Esmeralda maakte dit competitieseizoen, net als zangeres Adele, haar comeback. Het prachtige “Hello” klonk tijdens haar wedstrijd helaas niet op de baan, maar met aanvallend spel en natuurlijk de nodige “kom op” wist zij in twee sets te winnen (21-9 en 21-17).

Roy vocht in zijn single een ware battle uit met zijn tegenstander. Hij kwam na de eerste set met hard werken en gevarieerd spel weer goed in de wedstrijd. Pas laat in de derde set wist de tegenstander de wedstrijd te pakken. Heel nipt…. (18-21,21-14 en 19-21). Simone speelde tegen de tweede dame een goede wedstrijd, maar kwam net iets te kort voor de winst (4-21 en 10-21).

Roy en Esmeralda speelden een rustige en beheerste eerste mix en wonnen in twee sets (21-15 en 21-17). Simone en Pim maakten er echter tijdens hun mix een hele spannende wedstrijd van, waarbij een paar foutjes in de tweede set voor verlies zorgden (19-21 en 22-24). De eindstand van de wedstrijd werd hierdoor 4-4 en BC Shot 5 ging met een goed gevoel en 4 punten naar huis.

Op zondag 15 november spelen alle teams van BC Shot (BC Shot 5 om 13:00) weer een thuiswedstrijd in sporthal De Salamander. De bezoekersaantallen van de nieuwste Bond-film zullen waarschijnlijk niet gehaald worden, maar iedere aanmoediging wordt door de teams op prijs gesteld. Tot de 15e!!!