Blog 2 van Denise: “wakker met spierpijn”

Foto:

De kandidaten van de Afvalrace Dongen zijn nu twee weken onderweg hun programma. Op dongen.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hierbij blog 2 van Denise Zwanziger

Daar ben ik weer…

Jeetje, het voelt alsof ik al heel lang bezig ben maar het is pas 2 weken. Na de eerste dag sporten werd ik toch wakker met spierpijn, bij mijn buik, mijn benen en zelfs bij mijn rug. Ik was blij dat ik nog vakantie had, kon mijn lichaam er even rustig aan wennen.(tenminste dat dacht ik)  Mijn PT is Mark, die heeft ook mijn intake gedaan, en dat vond ik zelf ook wel fijn, uiteraard niets ten nadelen van de andere PT-ers. Het is wel even wennen, want als ik sportte, deed ik dit alleen. En dan bedoel ik zonder begeleiding, en deed ik meestal alleen de dingen die ik leuk vond.(en dat was voornamelijk cardio) Vorige week ben ik begonnen met 4 trainingen, en geloof me dat is pittig, vooral als je geen conditie hebt, maar ik had vakantie dus dacht ik doe het gewoon. Na de 2de training was ik echt helemaal afgebrand, en Mark zei dan ook vrolijk, dit is voor ons een warming-up. Okeee, dankjewel Mark! Maar ik wist wel gelijk waar ik stond , en moet dus flink aan de bak zodat het over 6 maanden voor mij ook alleen een warming-up is.

De donderdag hadden we (later) extra ingepland, en mark gaf aan dat het een rustige training zou zijn. Nou uhuh no way (nou ja voor mij niet in ieder geval) het was voor mij al een uitdaging omdat het een groepsles was, en daar ben ik normaal niet zo van. Dus ik ben lekker achteraan gaan staan want dan voel ik me het gemakkelijkst. En ondanks dat ik het een pittige les vond, ik vond het wel leuk om te doen. Deze les heb ik daarom ook deze week gedaan, en het zal ook zeker niet de laatste zijn.

Ik merk alleen wel dat wanneer ik echt uitgeput ben goed op mijn ademhaling moet letten. Deze week kreeg ik echt last van hoofdpijnen, Maar Mark gaf aan hoe ik mijn houding moest houden en wanneer ik juist in en uit moet ademen (dit haal ik nog weleens door elkaar namelijk)

Afgelopen donderdag had ik weer een 1 op 1 training met Mark, en hier hebben we een video van gemaakt. Geloof me als ik zeg, dat ik dat helemaal niet leuk vond, want ik vind het al verschrikkelijk om mezelf in de spiegel te zien sporten. Maar toen Mark de video had doorgestuurd, was ik zeer tevreden. Dus de credit na het gemaakte filmpje gaat dan ook naar hem, want daar heb ik geen hendigheid in. Dus enjoy, en probeer me niet te veel uit te lachen van de week als jullie me tegenkomen.
Tot de volgende blog

Denise

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen