Kan VV Dongen de druk van de koppositie aan?

Foto:

De 16 punten die VV Dongen uit 6 ontmoetingen wist te behalen liegen er niet om. Zeker niet in vergelijk met eerdere seizoenen in de Hoofdklasse. Vorig seizoen stond het puntenaantal er na 9 duels en het jaar daarvoor pas na 12 ontmoetingen. Het zegt iets en eigenlijk ook weer niets. DOSKO behaalde vorig seizoen met 18 punten de titel in de 1e periode, maar behaalde in de 2e slechts 4 schamele punten.

Het gaat om het behouden van de vorm en het heeft ook te maken op welk tijdsstip je een tegenstander treft. Factoren die je niet in de hand hebt, maar wel rekening mee moet houden als het gaat om de verdeling van de punten.

Vooralsnog doen de Geelblauwen ( steevast de Kanaries genoemd in de STEM) het meer dan uitstekend. De tweede uitoverwinning werd aan de lijst toegevoegd en zondag gaat het team naar Eindhoven om het op te nemen tegen VV Gestel.

VV Gestel is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de Hoofdklasse en speelde in het jaar 2010 nog in de 3e klasse. In vijf jaar tijd en na twee kampioenschappen en een winst in de nacompetitie (vorig seizoen) heeft de Eindhovense ploeg zich een plaats verschaft in de bovenste regionen van het amateurvoetbal.

Met 3 overwinningen en 3 verliespartijen is VV Gestel terug te vinden op de gedeelde 7e plaats samen met Gemert en Groene Ster. Het scoorde 13 keer en mocht 11 keer de bal uit het netje halen. VV Gestel speelde tegen vier tegenstanders waar VV Dongen ook tegen is uitgekomen. Een vergelijk, maar tevens nietszeggends. Tegen DESO werd met 2-1 gewonnen (VV Dongen won met 3-0). Bij DOSKO werd met 1-0 verloren (VV Dongen speelde gelijk). TOP werd met 4-1 verslagen waar VV Dongen het potje met 3-1 won. En als laatste werd er met 4-3 van een verrassend aanvallend EHC verloren, VV Dongen won daar met 0-1.

Wat weten we van VV Gestel? Eigenlijk niet zo veel buiten het feit dat VV Dongen er vorig jaar in de voorbereiding veel moeite mee had. In die oefenpartij werd het 3-2 voor VV Dongen, maar dat was redelijk geflatteerd. De beste kansen waren toen voor VV Gestel. Een heel ander verhaal was de bekerwedstrijd tussen het tweede team van VV Dongen tegen het vaandelteam van VV Gestel. Het beloftenteam won verrassend met 3-1 en was de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg. Er was wel te zien dat VV Gestel over een aantal zeer goede voetballers beschikte.

Zo heeft de selectie van Paul van der Palen (o.a. ex Nuenen) een mix tussen routine en talenten. De routiniers zijn: Tim Nelemans (33) die Eerste Divisie- en Hoofdklasse- ervaring meebrengt. Ilja van Leerdam is met 37 jaar de veteraan van het elftal. Hij speelde voor PSV, Helmond Sport, De Graafschap en FC Eindhoven. Tussen 2011 en dit jaar was hij niet actief in standaard competities, tenminste er is geen informatie over terug te vinden. Laatste routinier is Ifran Gadzo. Hij deed zijn ervaring op bij Schijndel, Gemert en (in 2004) bij FC Eindhoven.

Het merendeel van de hoofdmacht van VV Gestel komt van Brabantia of VV De Valk. Er zijn slechts een klein aantal jongens met een VV Gestel verleden.

Op individueel vermogen zit het wel goed bij VV Gestel, maar in de verslagen is terug te lezen dat het team te makkelijk achter komt te staan en dat het dan achter de feiten aan moet lopen. Vorige week liet het team zich verrassen door EHC en stonden de Eindhovenaren binnen no-time met 3-0 achter. Toch vocht het team zich terug tot 4-3 en was het nog bijna gelijk geƫindigd. Mede door de snelle jongens in de selectie. Hadouir, Gakpo, Wijnen en Mathida zijn volgens de berichten snelle jongens en technisch zeer begaafd.

De vraag is wat we kunnen verwachten. VV Dongen put moed uit het feit dat het ook slechte wedstrijden kan winnen en dat er op vreemde bodem ook gepresteerd wordt. Maar VV Dongen is koploper en moet winnen om Vlissingen achter zich te laten als het gaat om de strijd in de 1e periode. Daar tegenover staat een ploeg die vrijuit kan en wil voetballen. Interessante gegevens en zeer zeker de moeite waard om zondag af te reizen naar Eindhoven. De wedstrijd op Sportpark Dommeldal Zuid begint om 14.30 uur

De bus zal rond de klok van 12 uur vertrekken vanaf de kantine. Zorg dat u op tijd bent.

Tekst: Frank van Heteren

Reacties