Afvalrace Dongen: Blog Kris Beerens week 3

Foto:

De deelnemers aan de afvalrace Dongen zitten al helemaal in een strak ritme van veel bewegen en gezond eten. Natuurlijk gaat dat, zoals bij iedereen, gepaard met ups en downs. In een blog houden de kandidaten bij hoe het hen vergaat. Hieronder de nieuwste blog van Kris Beerens. 

Week 3 van de AFVALRACE is voorbij en mijn leven begint om te kantelen naar een gezond leven. Hoe ik dat doe? Gewoon zorgen dat ik geen tijd heb om ongezond te leven. Dat in combinatie met een goede structuur in mijn dagelijkse bezigheden zorgt er bij mij voor dat ik niet eens meer kan denken aan chips eten en/of frisdrank drinken.
Afstemming is het sleutelwoord geweest afgelopen week. De combinatie van voeding, sporten, werk, thuis en hobby is nogal pittig. Zonder een beetje structuur in mijn leven kom ik nergens. De eerste structuur die ik samen met trainer Timo mijn leven heb gebracht is het trainingsschema. 
5x in de week trainen is het doel en dit moet nog omhoog. Elk vrij uurtje moet besteed worden aan sporten, deze periode is het kwantiteit boven kwaliteit. Hoe meer bewegingsuren ik heb, hoe meer calorieën ik verbrand, des te meer kilo’s kunnen er af vallen. Elke maandag en donderdag heb ik mijn gepersonaliseerde oefeningen waar ik zelf mee aan de slag ga ik de sportschool. Dinsdag staat Clubjoy Power op het programma, een pittige workout voor alle spiergroepen met een halterstang met gewichten eraan. Op de woensdag ben ik in de voorbereidende fase van Progress Fitness samen met trainer Mark en op vrijdag heb ik 1 op 1 trainingstijd met trainer Timo.
Dat alles moet ik na mijn normale werk en het 3x per week training geven op de atletiekbaan. Het is af en toe gelijk doorgaan van het één naar het ander. Daarnaast zijn we deze week begonnen met de tweede structuur van mijn leven, mijn voedingsschema. Samen met Timo hebben we daar een start in gemaakt, maar we moeten dit nog ‘customizen’, het schema iets aanpassen zodat ik zelf bewuster met voeding om zal gaan. Dus ik krijg niet simpelweg een A4 met daarop alles wat ik in de week moet eten, maar ik moet leren om zelf binnen een bepaald aantal voorwaarden (afstemming van calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten) mijn eigen voeding samen te stellen. Dat is nog niet zo makkelijk, maar ik sta nu veel langer stil bij wat ik moet eten, wat voor alternatieven er zijn en hoe (on-)gezond al het eten wel niet is.
Volgende week wordt het dus knallen! 5x in de week s’avonds sporten en daarbij probeer ik ook nog voor mijn werk in de ochtend wat oefeningen te gaan doen. Ook ga ik mezelf zo strak mogelijk houden aan het opgestelde voedingsschema. Tijd voor luieren op de bank is er niet bij. Volgende week vrijdag is mijn tweede weegmoment. Bij het vorige weegmoment was ik in twee weken al 4 kilo kwijt! Dat is mooi meegenomen, maar pas het begin. We gaan weg op een schema van 1,5 kilo afvallen per week. Eens kijken of ik mijn ‘target’ volgende week kan halen.
Tussenstand:
Startgewicht 129,5 kg
Gewicht nu: 125,5 kg
Streefgewicht: 99,5 kg
kristimo
Trainer Timo over de eerste weken met Kris:
In de afgelopen 3 weken heb ik Kris steeds beter leren kennen. Na een aantal goede gesprekken zijn we snel over gegaan op actie.  Één van de belangrijkste punten waaraan we gewerkt hebben is het creeëren van structuur. Dit word in de komende 23 weken alleen maar belangrijker. We zitten nu in een opbouwende fase, zowel voor zijn training als voor zijn voeding. De altijd vrolijke en gemotiveerde manier van werken bij Kris gaat er zeker voor zorgen dat hij zijn doel gaat bereiken. Daarnaast merk ik dat de support die hij krijgt uit zijn omgeving hem erg veel energie geeft, super tof!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen