Mysterieuze film met onverwachte wending

Foto:

Maandag 22 april vertoont Cinema Dongen de film ‘Le Successeur’ in theater De Volckaert.

Ellias Barnès is begin dertig en is na het overlijden van de oprichter van modehuis Orsini net benoemd tot de nieuwe artistiek directeur. Er zijn hooggespannen verwachtingen en dat heeft invloed op hem. Achter de schermen voelt hij aan zijn borst, waarna hij geforceerd over de catwalk rent, een catwalk in de vorm van een
spiraal en die is meestal neerwaarts. De cardioloog die hij raadpleegt denkt eerder aan een paniekaanval dan hartklachten, maar vraagt wel of dit in zijn familie speelt. Hij moet het antwoord schuldig blijven.

De in Frankrijk woonachtige Ellias heeft al decennia geen contact meer met zijn Canadese vader. Als deze laatste bezwijkt aan een hartaanval reist Ellias met frisse tegenzin naar Montréal om diens uitvaart te regelen. Verdriet heeft hij niet, wel zorgen dat hij misschien toch de hartproblemen van zijn vader heeft geërfd. Of is hij nog op een ander manier erfelijk belast? In Montréal blijkt Ellias eigenlijk Sebastian te heten, komt er een vreemde vriend van zijn vader langs en kijkt de buurvrouw belangstellend vanachter het gordijn naar het reilen en zeilen van Ellias in zijn vaders huis. Vanaf dat moment heeft de meedogenloze spanning en onvoorspelbaarhed de kijker in haar greep en laat dat tot het einde van de film niet meer los.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl Let op: uitsluitend betalen met pin.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen