Brieventerreur treft Britse badplaats

Foto:

Woensdag 17 april vertoont Cinema Dongen de film ‘Wicked Little Letters’ in theater De Volckaert.

Dear Edith, you foxy ass old whore … Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in steeds grotere getale en bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. Een van de slachtoffers is de stijve, religieuze oude vrijster Edith Swan (Olivia Colman), die nog bij haar ouders woont. Naast haar woont de jonge buurvrouw Rose Gooding (Jessie Buckley), een grofgebekte, joviale weduwe met een dochtertje die ongehuwd samenwoont met haar minnaar. Vooral Edith’s dominante vader Edward (Timothy Spall) verdenkt Rose ervan de anonieme brieven te hebben geschreven. De politie wordt ingeschakeld en die gaat mee in de verdachtmaking van Rose. Een oplettende hoofdagente maakt een andere inschatting van de situatie en krijgt het hierover met haar chef aan de stok. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen.

Het op ware gebeurtenissen gebaseerde ‘Wicked Little Letters’ is een ‘heerlijk vulgair’ en messcherpe zwarte komedie-mysterie vol Britse humor die ons een spiegel voorhoudt met datgene wat tegenwoordig op de socials is te lezen.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl Let op: uitsluitend betalen met pin.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen