Mooie emotionele roadtrip naar het verleden

Foto:

Woensdag 1 mei vertoont Cinema Dongen de film ‘De Terugreis’ in theater De Volckaert.

In de tragikomedie De Terugreis leren we Maartje en Jaap kennen, een decennialang getrouwd stel in de herfst van hun leven. Hij is een traditionele mopperkont pur sang, die geen zin meer heeft in de oudjes van zijn koor, laat staan het geduld kan opbrengen voor de bizarre grillen van zijn vrouw. Zij is impulsief, vergeetachtig en veel te goed van vertrouwen. Wanneer een gezamenlijke vriend in Spanje op sterven ligt, aarzelt Maartje geen moment en begint voorbereidingen te treffen voor een autotocht naar het zuiden. Jaap piekert er niet over, maar gaat uiteindelijk overstag mede vanwege het besef dat zijn eega licht aan het dementeren is. Het leven kent vele hobbels, dus als vanzelfsprekend verloopt de reis van Maartje en Jaap allesbehalve vlekkeloos. Soms zijn dit praktische issues maar vooral de mentale achteruitgang van Maartje is een grote zorg. Jaap weigert te erkennen dat het steeds slechter met haar gaat. Dit zorgt voor intieme momenten.

De Terugreis excelleert doordat hij kan bouwen op de fijne vertolkingen van Brederveld en Van Waardenberg. Zij spelen twee zielen die ondanks het gemopper zelfs na een halve eeuw nog voor elkaar gemaakt zijn.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl Let op: je kunt uitsluitend betalen met de bankpas.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen