Even voorstellen René Jansen – lijsttrekker en kandidaat wethouder Volkspartij Dongen

Foto:

Ingezonden: Even voorstellen  René Jansen – lijsttrekker en kandidaat wethouder Volkspartij Dongen

Ik ben René Jansen, 57 jaar en geboren en getogen Dongenaar. Getrouwd met Thea en wij hebben twee kinderen, Tina en Floris. Van kinds af aan ben ik betrokken bij de samenleving. Ik zette me bijvoorbeeld in als collectant en vrijwilliger bij het Ziekentriduüm, als belastingconsulent bij de vakbeweging en als bestuurslid/voorzitter van buurthuis ’t Schouw en later Stichting DonckHuys. Na prachtige jaren in de raad van 11 als opperloof en prins Andreo 48e ben ik de politiek ingestapt. Mijn rol als fractievoorzitter combineer ik nu met de coördinatie van de jaarlijkse 4 mei viering, Dongen 75 jaar bevrijding en vrijwilligerswerk voor het Oranjeparkfestival en de carnavalsstichting. In het dagelijks leven ben ik manager bij KPN in Amsterdam.

Waarom Volkspartij Dongen
Ik voel me op en top lokaal verbonden. Dongen is voor mij de gemeente waar ik me helemaal thuis voel. Wij hebben een unieke gemeenschap en een uniek verenigingsleven. De Volkspartij Dongen is een lokale partij met oog voor de gehele Dongense gemeenschap. We staan voor de Dongense sport en cultuur, maar ook voor de kwetsbare Dongenaar en de lokale ondernemer. Iedereen mag meedenken, we voeren scherpe discussies met elkaar en de focus is 100% Dongen! Ook ik sta al vijf jaar maandelijks op het Looiersplein, om in gesprek te gaan met de Dongenaar. Toegankelijk, dichtbij de mensen is daarbij ons uitgangspunt. Daar doen we het voor.

Kandidaat wethouder
De afgelopen acht jaar ben ik actief geweest als fractievoorzitter, zowel in de oppositie als coalitie. Samen hebben we kansen gepakt. Maar er zijn nog kansen genoeg om Dongen nóg beter op de kaart te zetten. De komende jaren moeten we als gemeente definitief de verbinding leggen met de Dongenaar. Pro actief, meedenkend en creatief. Want een uniek verenigingsleven vraagt soms om unieke oplossingen. We willen dat Dongen zelfstandig blijft. Dat kan, mits we de samenwerking zoeken en ons gemeentelijke huishoudboekje op orde blijft. We willen een verenigingshal in Dongen en in ’s Gravenmoer. Meer betaalbare woningen voor jongeren én ouderen moeten ervoor zorgen dat mensen kunnen wonen zoals ze willen. Veilige kernen zijn belangrijk voor de leefbaarheid. De omgevingswet wordt ingevoerd en biedt kansen en uitdagingen voor gemeentebestuur, inwoners en ondernemers. Het onderwijs op de kaart zetten door nieuwbouw van scholen en een nieuwe onderwijsvisie. Kortom, er zijn voldoende kansen om in te koppen. Vanuit mijn Dongense wortels en met een open blik op de samenleving. En dat kan alleen als de focus 100% gericht is op het Dongens belang. Logisch toch?! Ik hoop dat wij op uw steun kunnen rekenen 21 maart!

Reacties

article
94270
Ingezonden: Even voorstellen  René Jansen – lijsttrekker en kandidaat wethouder Volkspartij Dongen Ik ben René
https://dongen.nieuws.nl/dn-ham-vandaag/20180311/even-voorstellen-rene-jansen-lijsttrekker-en-kandidaat-wethouder-volkspartij-dongen/
2018-03-11T15:57:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/03/11155747/jansenrene.jpg
D'n Ham Vandaag