VV Dongen pakt de koppositie

Na de gewonnen wedstrijd tegen de nummer 14 AWC kregen de spelers van VV Dongen een staande ovatie van de trouwe aanhang. Niet alleen omdat het de eerste plaats op de ranglijst heeft veroverd maar meer door het feit dat VV Dongen in 2014 niet heeft verloren op eigen veld. De 4-0 winst op AWC was een slechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Het was de middag van de kansen.

Trainer Remko Bicentini van AWC had complimenten voor de Geelblauwe formatie uit Dongen; “ Ja, helemaal terecht. VV Dongen was op alle fronten beter en we liepen te snel achter de feiten aan.” De wedstrijd was nog geen twee minuten onderweg toen VV Dongen aan de rechterkant van het veld een vrije trap mocht nemen. Linkspoot Paul van Zon draaide de bal richting tweede paal waar de bal in een kluwen van spelers in het doel belandde. Tom Kolkert toucheerde de bal waardoor hij de goal op zijn naam kreeg, maar het grootste aandeel zat in de trap van Paul van Zon. “Ons doel was om de nul zolang mogelijk te houden en met speldenprikjes de verdediging van VV Dongen te verrassen. Het doelpunt doorkruiste eigenlijk alle plannen.”
Het krachtverschil kwam mede tot uiting door het continue druk zetten van het team van Ron Timmers. AWC kreeg geen kans om de bal rond te spelen, waardoor het een eenzijdig duel werd. Ondanks het soms te lage tempo kon VV Dongen veelvuldig voor het doel van AWC keeper Stijn Verharen verschijnen. Het foutje dat hij maakte in de tweede minuut bij het doelpunt, “In de 5-meter moeten de ballen voor de keeper zijn,” aldus Bicentini, wist hij menigmaal redding te brengen op de talloze gevaarlijke situaties. Zijn college Rob Roovers had daarentegen een zeer rustige middag. Hij werd betrokken bij terugspeelballen en bij de stand 3-0 mocht hij in de 81e minuut zijn eerste redding verrichten.
“Er lopen bij VV Dongen een aantal jongens rond die Topklasse-waardig zijn en tel daarbij op dat ik met een volle ziekenboeg zit dan zegt het genoeg over het verschil in kwaliteit. Zelfs zonder Rosalia is VV Dongen in staat om haar eigen spel te blijven spelen. Overigens wil ik de blessures niet als excuus opvoeren, je begint altijd met elf tegen elf.”
Ron Timmers glunderde van oor tot oor: “Als ik aan het begin van het seizoen had gezegd dat we zonder Rosalia, Kops, Beijes, de Bont en Kamaci op 28 punten zouden staan had je me compleet uitgelachen.” Het zegt iets over de kwaliteiten van de trainer van VV Dongen. Hij zorgt ervoor dat zijn team van minuut 1 tot minuut 90 scherp blijft. Het collectief wat hij gesmeed heeft werkt hard voor elkaar en het begint zijn vruchten af te werpen. De man die zijn team bewust heeft gemaakt dat voetballen in de Hoofdklasse topsport is kreeg een groot applaus in de kantine toen voorzitter Angela Janssen bekend maakte dat Timmers zijn contract voor een jaar heeft verlengd.
VV Dongen maakte er een mooie pot van voor de hondstrouwe supporters en smeerde de doelpunten keurig uit over de hele wedstrijd. In de tweede minuut de 1-0, in de 27e minuut de 2-0 door een schot van Daan Poelmans vanaf de rand 16-metergebied. Bij dit doelpunt was er even sprake van enige consternatie, want de bal werd door een van de verdedigers van AWC van achter de doellijn terug het veld ingeschoten. De oplettende assistent scheidsrechter maakte zijn scheidsrechter hier op attent en deze wees resoluut naar het midden. De 3-0 kwam in de 69e minuut en de 4-0 viel net voor het laatste fluitsignaal. Invaller Sander de Bont nam beide treffers voor zijn rekening en gaat hiermee de concurrentie met Tom Kolkert aan. Kolkert die overigens de laatste wedstrijden laat zien dat hij steeds beter en slimmer wordt.
Op het einde van de wedstrijd stonden beide spitsen nog in het veld. Timmers had zijn wisselspelers ook nog de kans gegeven om te genieten van het superieure spel van zijn ploeg. Lucas Barbosa Brito (!), want dat is zijn naam, verving Robert Mutzers, Jaap van der Waarden viel in voor Tom Waltman en Sander de Bont had de plaats ingenomen voor de excellerende Rick Mulder. Het geeft aan dat VV Dongen breed in zijn talenten zit. Trainer Ron Timmers kan er alleen maar blij om zijn. Zo ook de supporters, want waar gaat dit naartoe? Op 25 januari wordt de competitie vervolgd met de wedstrijd tegen de huidige nummer twee Gemert. Zij kunnen “Herbsmeister” worden als ze in het restant van de wedstrijd (aanstaande zondag 21 december) tegen TEC (nog 38 minuten met een 1-0 voorsprong voor TEC) de gelijkmaker weten te produceren. Gebeurt dat niet dan blijft VV Dongen de koploper en duurt het sprookje voort!