Dames HV Dongen winnen moeizaam van stevig Iason/Valkenburg

Een zwaarbevochten nipte zege van 24 -23. Het werd een hectische eindfase in de kleine sporthal De Salamander. Gezien het aantal blessures ook deze wedstrijd weer een aantal B-speelsters die niet ontzien werden. Er was zelfs even een moment in de tweede helft waarop het vele publiek elkaar aankeek en dacht: ,,Wat staat daar nu voor een jong team!” Na afloop is dat dan het gelijk van de winnende trainer. Maar ook Jean Troquet toonde tijdens de wedstrijd emoties te hebben.  De heren zijn tegen NOAV uit Susteren geen moment in gevaar geweest. Zij pakten een regelmatige zege en hebben nu aansluiting met de subtop.

Landelijke 2e Divisie: DS1 HV Dongen – Iason/Valkenburg 24-23 (13-14)
De dames toonden in deze wedstrijd twee totaal verschillende gezichten. Goed en succesvol ploegspel werd te veel afgewisseld door individuele krampachtige acties. Hierdoor haalden zij zichzelf uit hun goede spel. Toch bleef Dongen de wedstrijd bepalen en was het de vraag of de bezoekers uit Valkenburg het tempo konden blijven volgen. De eerste helft was dan ook meer te vergelijken met een golfslagbad. Na 3-3, liep Dongen weg naar 6-3. Iason antwoordde voornamelijk door te scoren door het centrum en liep weg naar 6-8. Hierna was het weer aan Dongen om gelijk te maken en even op voorsprong te komen. De bezoekers trokken net voor rust aan het langste eind, door met 13-14 te gaan rusten.
In de rust zal een hartig woordje zijn gesproken door Troquet. Maar ondanks zijn kritiek op de individuele acties geeft hij toe dat Tanja Sips ook vele acties doeltreffend afrondde.
Niet alleen hij maar ook het publiek was verrast toen Sips in de laatste seconde een vrije bal door de muur van verdedigers heen schoot en houdbaar in het net verdween. ,, Deze actie, de diverse strafworpen en acties waren van cruciaal belang.”  Deze week wil hij gaan werken aan het ploegspel en de acties vanuit de hoeken. ,,Want we willen 2014 afsluiten met een zege in Zoetermeer tegen Gemini. Lukt dit, dan gaan we samen met deze ploeg de vijfde plaats delen. Troquet wil benadrukken dat hij ontzettend trots is op wat hij en de meiden in de periode vanaf mei tot nu toe hebben weten neer te zetten. ,,Speelsters en ploeg zijn zowel conditioneel als technisch en tactisch enorm gegroeid. De vier blessures die we meeslepen, speelden ons alleen in de eerste weken parten. Door diep te gaan en voor elkaar te werken hebben we dit resultaat bereikt. Zonder gemekker of gemaar, of ze weinig of veel speeltijd krijgen, ze staan er iedere wedstrijd en training. Een puike groep sportvrouwen!”
Het was met nog twee minuten te gaan nog even billen knijpen. Bij Iason een speelster voor twee minuten straf naar de kant. Gevolgd door een Dongenspeelster. Iason kwam van 24 -22 op 24 -23. Toen weer een Dongenspeelster naar de kant. Dit overtal duurde voor Iason slechts twee tellen. De zwaar bevochte zege bleef in Dongen!
Hoofdklasse: HS1 HV Dongen 28-25 (17-14)
Voor het eerst kon trainer Stefaan Evens beschikken over zijn voltallige selectie.
Dongen werkte een redelijke wedstrijd af en stond vanaf het begin op voorsprong. Uitlopen lukte Dongen niet want het snelle spel werd afgestraft door de scheidsrechters als zijnde tijdtrekken. ,,Onbegrijpelijk!”, lachte Evens na afloop als een boer die kiespijn heeft. ,,Niet briljant, maar wel effectief.”