Heemkundekring “Des Graven Moer” presenteert: “November – Slachtmaand”

Foto:

Op dinsdagavond 25 november vindt in ’s Gravenmoer een bijzondere avond plaats. Kees Janson, Frans Kimenai en Marco van Strien hebben de koppen bij elkaar gestoken om speciaal voor de ‘s Gravenmoerse heemkundekring een unieke avond te organiseren. Kees Janson is een oud-slager uit Heusden, Frans Kimenai was tot zijn pensioen adviseur praktijkopleiding SVO en Marco van Strien is Keurslager in ’s Gravenmoer.

Van vroeger uit was november de maand waarin de meeste huisslachtingen gedaan werden. Kees Janson kan veel vertellen over hoe het er vroeger bij die huisslachtingen aan toe ging en dat gaat hij ook doen. Frans Kimenai zal de avond inleiden waarna Kees Janson het publiek mee terug neemt in de tijd.
Na de pauze verzorgt Keurslager Marco van Strien een proeverij van ouderwetse producten die afkomstig zijn van huisslachtingen. Tijdens de proeverij is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen aan de drie heren. Er wordt ook een kleine expositie ingericht van gereedschappen en materialen die bij de huisslachtingen werden gebruikt.
De avond vindt plaats in Dorpshuis De Geubel, Hoofdstraat 4 in ’s Gravenmoer en begint om 20.00 u. De toegang is gratis voor leden van de heemkundekring; niet-leden betalen € 3,50 toegang.Contactpersoon: René Heijboer, tel. 0652366181.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen