Tóch nog inwonerpanel in 2015

Onlangs maakte het College van B & W bekend dat voor het inwonerpanel in de begroting van 2015 geen budget meer ingeruimd zou worden. Deze vorm van inwonerparticipatie kost de gemeente 15.000 euro per jaar en dat was volgens B & W niet meer te verantwoorden. Uit een brief die eerder deze week aan de gemeenteraad werd verzonden, blijkt echter dat er ook in 2015 nog ruimte is voor het raadplegen van inwoners via GfK, het Dongense onderzoeksbureau van waaruit het inwonerpanel aangestuurd wordt. 

“Naar aanleiding van uw opmerkingen m.b.t. het bezuinigen op het digitaal inwonerpanel hebben wij in overleg met GFK kunnen bereiken, dat door inzet van het resterende budget van dit jaar het inwonerpanel in 2015 gecontinueerd kan worden. Indien nodig zullen in projecten bestaande werkbudgetten worden gereserveerd om een raadpleging van de inwoners te bekostigen.” aldus het bericht in de brief
Tijdens het eerste deel van de begrotingsbehandeling vorige week waren met name het Democratisch Podium en het CDA ‘not amused’ met het voorstel van het College om het inwonerpanel weg te bezuigingen.Dat zou € 15.000 opleveren. 
‘Het panel is een effectief middel en democratie mag toch wat kosten’ zo betoogde Martin Montens van he DP  en Annemarie van Eenennaam van het CDA vond het juist in deze financieel moeilijke tijden extra belangrijk om goede informatie vanuit de inwoners te krijgen om zo de juiste keuzes te kunnen maken. 
Deze partijen hadden zelfs een motie in petto om voortbestaan van het panel af te dwingen. Die bleek dus niet meer nodig. Het inwonerpanel kan in ieder geval komend jaar zijn werk voortzetten,tot grote tevredenheid van de voltallige gemeenteraad.   
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen