Adembenemende zoektocht naar kind in Cinemaclub Dongen

Foto:

Maandag 22 september opent Cinemaclub Dongen het nieuwe filmseizoen met de film “Philomena”  in het Dongeparktheater van de Volckaert. Niet alleen is sprake van een nieuw filmseizoen, ook beschikt de cinemaclub vanaf deze voorstelling over een nieuwe “high-definition-projector” die wat betreft beeldscherpte vergelijkbaar is met de commerciële bioscopen. Cinemaclub . Om u als filmliefhebber in de gelegenheid te stellen kennis te maken met dit initiatief, is deze film gratis toegankelijk indien u beschikt over een 10-voorstellingenkaart of er voor de voorstelling een koopt.  

De liefde van een moeder voor haar kind wordt wel gezien als de sterkste band die er bestaat. Dit waargebeurde verhaal van Philomena Lee (Oscarwinnares Judi Dench) is daarvan een bewijs. Op aandringen van de Iers-Katholieke gemeenschap moet Philomena als tiener haar buitenechtelijke zoontje ter adoptie afstaan.
Wanneer ze vijftig jaar later tracht haar kind terug te vinden en daarbij op veel verzet stuit vanuit de kerkelijke organisatie, krijgt ze hulp van BBC journalist Martin Sixsmith (Steve Coogan), die in het verhaal een mooie comeback ziet voor zijn onlangs geruïneerde carrière. Als echter tijdens hun zoektocht de puzzelstukjes op zijn plaats beginnen te vallen, ontstaat een ontroerende vriendschap tussen beiden, gebouwd op het verlangen om de waarheid boven tafel te krijgen over het onrecht wat Philomena is aangedaan.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.  Losse verkoop € 6,50 (CJP/CKV€ 5,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub. Volg het programma op: www.cinemaclubdongen.nl