Zondag 7 september culturen proeven op Rembrandtplein

Foto:

Editie 2014 van “De Wereld in Dongen”, belooft ook deze keer een rijke schakeringen aan culturele bezienswaardigheden te worden. Van 12.00 – 18.00 uur staan op zowel het Rembrandtplein als in ’t Schouw, de verschillende Dongense culturen gereed om een aantal facetten uit hun cultuur te laten zien. Dit kan zowel op kleding-, muzikaal-, als op culinair gebied zijn. Daarnaast kan ook de aldaar gevestigde moskee worden bezichtigd.

Zoals in een eerder persbericht al werd gezegd, onbekend maakt onbemind, staat deze manifestatie in het teken van wederzijdse kennisname van onze en andere culturen, waarbij  begrip voor soms andere gewoontes bij onze medeburgers voorop staat. Het programma bestaat o.a. uit Turkse dans en muziek, folkloregroep Poyraz uit Soest, Afrikaanse dans en muziek waarbij Cynthia Gablavan Soest de dans voor haar rekening neemt en dhr. Nkeoua diverse afrikaanse trommels bespeeld. Het Nederlandse deel van het programma wordt o.a. verzorgd door dansgroep L-joy, kindermusicalgroep de Notenkrakers en zanggroep Djemm uit Waalwijk. Alles wordt aan elkaar gepraat door dhr. Teun Aarden.
wereld1
Verder kan bij verschillende onderdelen actief worden deelgenomen en genoten worden van modeshows en het proeven van lokale lekkernijen.Voor de gehele organisatie tekenen de samenwerkende wijkraden West 1 en 2, stichting Richting, Turkse gemeenschap, Moskee Dongen, Dongen African Union, Donckhuys en Contourdetwern. Met dank aan de sponsoren Vieya, Rabobank, Fremat, Prins Bernhardfonds en Gemeente Dongen. De Wereld in Dongen is ook te volgen op facebook, twitter en google+