Cammeleur: een prachtig gebouw, maar nog wel wat ‘schoonheidsfoutjes’

Foto:

‘We gaan zaterdag een prachtig gebouw openen met een uniek Dongens DNA, waar de Dongenaren overwegend positief op hebben gereageerd’. Dat liet een trotse wethouder René Jansen de gemeenteraad weten. Om daar maar meteen aan toe te voegen dat er toch nog wel wat vlekjes weggewerkt moesten worden.

Aannemer BMV is namelijk nog niet helemaal klaar met alle herstelwerkzaamheden. Zo moet er nog een ombouw komen voor het trafohuisje aan de buitenkant, de randen van de vide worden nog aangepast en er moeten een aantal akoestische maatregelen genomen worden. Zo kan bijvoorbeeld de nagalm via wandbekleding opgelost worden.

Vast in de lift
Maar ook de raadsleden hadden al wat problemen en mankementjes geconstateerd. Zo was het D66-raadslid Joeri de Jong ter ore gekomen dat de liftdeuren wel heel snel sluiten. ‘Twee mensen zijn daardoor al tussen de liftdeuren vast komen te zitten met blessures tot gevolg’. (update 31/8 20.00 uur: D66 meldt vrijdagavond aan dongen.nieuws.nl dat het geval m.b.t. het liftincident door de partij niet op de juiste manier is gecommuniceerd binnen de gemeenteraad. Het betrof een incident dat niet bij de Cammeleur plaatsvond. “Een vervelende miscommunicatie, waarvoor excuses”  aldus D66 fractievoorzitter Marieke Schouten.)   En André Vonk van het CDA had gehoord dat de deur van het invalidentoilet moeilijk te openen is. ‘De deur schijnt te zwaar te zijn voor de invalide mens’, meldde hij.

Zwerven door het gebouw
Vonk signaleerde bovendien nog een ander probleem bij grote evenementen, zoals Carnaval. ‘Hoe wordt dan gewaarborgd dat de mensen op de plek blijven waar ze moeten zijn en niet door het gebouw gaan zwerven, want er zijn heel veel open ruimtes’. Met name de bibliotheek zou hier volgens Vonk last van kunnen hebben. ‘De bibliotheek heeft altijd een eigen ruimte gehad, die ze ook af konden sluiten, maar nu zijn ze door het hele gebouw verspreid en die ruimtes zijn openbaar toegankelijk ’ zo schetste Vonk het probleem.

Voor wethouder Jansen waren deze problemen ‘nieuw’. ‘Maar ik zal even goed navragen wat er precies aan de hand is geweest en dit bespreken. Hoe er omgegaan wordt met de openbare ruimtes is neem ik aan een kwestie van afspraken tussen de gebruikers van het gebouw. Ik zal dit in ieder geval ook aangeven bij de gebruikers’.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen