Frans Kemmeren clubkampioen b.v. ‘t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje werd afgelopen week de finale gespeeld van het clubkampioenschap driebanden-groot. Er waren nog drie biljartsporters over. Het waren Evert de Leeuw, Leo Loonen en Frans Kemmeren.

Leo Loonen stond ook het vorige jaar al in de finale. In de eerste wedstrijd kreeg Frans klop van Evert. Evert maakte onder meer een mooie serie van drie. In de tweede wedstrijd wist Frans Leo uiterst nipt af te troeven. Leo bleef steken op slechts één carambole an de finish. Leo maakte onder meer een schitterende serie van vijf caramboles. Frans behield hiermee een kleine kans op de titel. Leo moest dn wel de winst op Evert pakken en moest hij vervolgens hopen dat hij de barrage zou mogen spelen. Leo vocht voor eigen kansen en pakte de winst op Evert. Evert kwam aan het eind nog wel terug, maar zijn eindspurt kwam te laat.

Leo mocht hierdoor barrage spelen en moest het hierin opnieuw opnemen tegen Frans. Leo nam gedecideerd een 9-3 voorsprong. Daarna kwam Frans echter meer in zijn spel. In 18 beurten maakte hij twaalf caramboles. In zijn laatste beurt speelde hij de partij uit met een fraaie serie van vier. Frans is hiermee de nieuwe kampioen driebanden-groot. Hij is hiermee de opvolger van Piet Kamp. Naast de eer kon Frans ook een mooie geldprijs mee naar huis nemen. Ook voor de andere finalisten waren er mooie geldprijzen. Namens het bestuur dankte voorzitter Wilma Kemmeren het kasteleins echtpaar Ton en Hanny Kemmeren voor de hapjes en het ter beschikking stellen van het materiaal en het prijzengeld. Het was een mooie finale.

Biljartsport driebanden-klein:
Aanvulling Autobedrijf Scheerders-dbt gezocht
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt in de periode van maart tot en met mei de 28ste editie van het driebandentoernooi voor de kleine tafel gehouden. Het toernooi wordt gespeeld onder de naam van sponsor autobedrijf Scheerders. Inmiddels is de inschrijftermijn gesloten. Toch zijn niet alle poules helemaal vol. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Belangstellende hiervoor kunnen contact opnemen met sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Er wordt gespeeld volgens het poule-systeem met na-beurt op een kleine tafel (2.30 m.). De eerste prijs in bedraagt € 150,-.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
Team Hazenberg wint van koploper
In sportcafé ’t Vaartje won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met liefst 27-25 van koploper team B.S.V. uit Waalwijk. Theo Laros verloor met nog slechts één luttele carambole te gaan. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.472. Winst leverde dit echter niet op. Nhiep Tran pakte de winst wel. In maar 34 beurten was Nhiep al bij de finish. Hij had onder meer een schitterende serie van vijf caramboles. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.617. In de laatste wedstrijd kon gelegenheidskopman Embert Broekhoven de winst niet pakken. In een slopende partij kwam hij nog vier caramboles te kort. Doordat hij het verlies beperkt hield, werd de winst alsnog gepakt.

Winst ’t Vaartje
In Waalwijk won team ’t Vaartje met 27-28 van team V.d. Brandt. Dat is een mooie prestatie, want dit team staat op de derde plaats. In een defensieve partij sleepte Piet Kamp de winst uit het vuur. Hispeelde de partij het voor de neus van zijn rivaal uit. Reserve Bart de Wijs speelde een prima partij. Hij had maar 42 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.500 precies. Kopman Ad Smolders kreeg maar 41 beurten. Aan de meet kwam hij nog vier caramboles te kort.Team ’t Vaartje handhaaft zich met dit resultaat in de subtop. Een podium plaats zit er nog steeds in.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
Winst Café ’t Vaartje
In Kaatsheuvel won team Café ’t Vaartje met 23-27 van team K.T.O. De enige verliespartij kwam op naam van Piet Kamp. Piet verdedigde prima, kwam onvoldoende aan score toe. Piet Vissers pakte de winst. Piet speelde een puike partij en was al na 44 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van o.704. Ook gelegenheidskopman Bart de Wijs bracht zijn partij in veilige haven. In een gedegen wedstrijd wist hij zijn tegenstander net voor te blijven. Door dit resultaat handhaaft team Café ’t Vaartje zich nog wel in de middenmoot.

Aankondigingen

Landelijke competitie driebanden-groot:
Team SunControls Tilburg thuis
Team SunControls Tilburg speelt op donderdagavond 1maart in de Landelijke competitie van de KNBB thuis tegen team De Hazelaaar uit Rosmalen. Het team heeft de winst nodig om op te klimmen naar de middenmoot. Team SunControls bestaat uit Stephan v.d. Hooff, Anton Smulders, Anja Verbogt, Jos Hamers en Gerard Gabriëls. De wedstrijd in sportcafé ‘t Vaartje begint om 20.00 uur.

Districtscompetitie driebanden-groot:
Thuiswedstrijd Hazenberg
Team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen speelt op dinsdagavond 6 maart een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de districtscompetitie Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-groot opnemen tegen team Cortini uit OOosterhout. Team Hazenberg heeft de punten nodig om een podiumplaats veilig te stellen. Het belooft een moeilijke opgave te worden, omdat team Cortini op dit moment op een mooie tweede plaats staat. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Nhiep Tran, Embert Broekhoven en Theo Laros. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

Districtscompetitie driebanden-klein:
Thuiswedstrijd AK Deur & Interieur
Team AK speelt op dinsdagavond 6 maart een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de driebanden-klein competitie van het district Midden-Brabant opnemen tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. Team AK bestaat uit Jan, Johan, Erwin en Edwin Ligtenberg en Jos Hamers. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen