Wiek Claassen wint afsluitingstoernooi wintercompetitie darts

Foto: CC0/Public Domain

Op zaterdag 24 februari werd de wintercompetitie afgesloten met een singletoernooi en de prijsuitreiking in café de valk. De opkomst was redelijk te noemen, 38 deelnemers gingen de strijd aan om de winst. De Tobbers en De Valk 1 brachten de meeste deelnemers aan de start en ontvingen hiervoor 12,50 euro. Het toernooi werd verspeeld volgens het k.o. systeem met verliezersronde.

Wiek Claassen won achtereenvolgens van Wim Netten, Antoine Zanoni, Dennis Hendrickx en Oswald Janssen en werd finalist. Niek Geutjes haalde de finale door te winnen van Edwin Proosten, Dennis van Strien, Jan Willem Siemons en Ramon Bressers. In een spannende finale moesten alle legs worden gespeeld, Wiek won het toernooi tenslotte met 4-3.

v.l.n.r. Oswald, Wiek, Niek en Ramon

John Genet was de beste in de verliezersronde en won de finale met 3-1 van Dylan de Ruijsscher.

John en Dylan

Er werd in totaal “slechts” 4 keer een 180 gescoord. 1x 180 was er voor Sandra van Halderen, Tim Hoevenaars, Dennis Hendrickx en Ramon Bressers. Niek Geutjes gooide het hoogst uit met 132 punten, Peter Willemsen had een 112 finish. Dennis van Strien een 112 en Antoine Zanoni een 100 uitworp.

De uitslag

Winnaarsronde

1. Wiek Claassen

2. Niek Geutjes

3. Oswald Janssen

Ramon Bressers

5. Dennis Geerts

Jan Willem Siemons

Dennis Hendrickx

Peter Willemsen

Verliezersronde

1. John Genet

2. Dylan de Ruijsscher

3. Mike van de Beemd

Wim Netten

Aansluitend vond de prijsuitreiking plaats. In de eredivisie ging de titel wederom naar the dartons, het team van captain Wiek Claassen, die daarmee wederom de dubbel pakte. Op de 2e plaats eindigde malle bull en 3e plaats was voor de valk 1. Beste speler werd Jan Willem Siemons van malle bull. die 12 keer wist te winnen, en slechts 1 keer werd verslagen. Johan Smulders van op dreef 12 en Edwin Nuis van the dartons hadden de hoogste uitworp met 1604.In totaal werd er 99 keer 180 gegooid in deze divisie, vorig seizoen was dat 88 keer. Pim van Boxel van zooike ongeregeld was de beste met 10 stuks, Jan Willem Siemons had er 8.

In de eerste-divisie was de titel voor het team van Leo Faro, de tobbers. Vrolijke bull werd 2e en Falcon pakte plaats 3. Beste speler werd Randy Biemans van gijle peile, dei 11 keer won en slechts 1 keer werd geklopt. De prijs voor de hoogste uitworp ging naar Peter van Laarhoven van het karrewiel 2 met 158 punten. Er werd 35 keer 180 gegooid, vorig seizoen was dat 21 keer. Antoine Zanoni van de tobbers en Peter Willemsen van new Bundy’s gelukte dat 5 keer.

In de tweede-divisie ging de titel naar op dreef 3, het team van captain Dave van der Linden. No mercy eindigde op plaats 2 en no score pakte plaats nummer 3.,Beste speler werd Rob van Dongen, van h.b.h.b., die 12 keer won en 2 keer verlies leed. De prijs voor de hoogste uitworp ging naar Gert Jan Damen van het karrewiel 1 met 129. Er werd 4 keer 180 gegooid, vorig seizoen waren dat er 10. In het bekertoernooi ging de finale in de winnaarsronde tussen the dartons en de valk 1, the dartons wonnen met 8-5 en pakte hiermee wederom de dubbel.

De valk 1 en the dartons

In de verliezersronde ging de winst met ruime cijfers 10-3 naar zooitje ongeregeld tegen de tobberds.

De tobbers en zooike ongeregeld

Leo Lambooij van op dreef 3 pakte de hoogste uitworp met 155. De prijswinnaars die niet aanwezig waren bij de prijsuitreiking kunnen hun prijs via e mail [email protected] met vermelding van bankrekeningnummer opeisen tot en met zondag 11 maart. Na 11 maart gaan de prijzen terug in de kas. Vrijdag 2 maart vindt de vergadering plaats vanaf 21 uur in café de valk voor de zomercompetitie die start op vrijdag 9 maart. Wij rekenen weer op vele aanwezigen bij deze vergadering.

Op de website www.dartsdongen.nl alle verdere informatie.

Reacties

article
94004
Op zaterdag 24 februari werd de wintercompetitie afgesloten met een singletoernooi en de prijsuitreiking in
https://dongen.nieuws.nl/sport/20180227/wiek-claassen-wint-afsluitingstoernooi-wintercompetitie-darts/
2018-02-27T10:35:48+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2017/03/06093704/darts2.jpg
Sport