“Dongen verdient mooiere rotondes”

Foto: Marc IJpelaar (impressie)

“Sommige rotondes binnen de Gemeente Dongen liggen er verwaarloosd bij, zoals bijvoorbeeld de rotonde aan de Middellaan-Westerlaan. Dit moet ook anders kunnen. Een rotonde bij binnenkomst van onze Gemeente Dongen moet een mooi visitekaartje en promotie zijn voor onze gemeente.” Dat zegt Dongenaar Marc Ijpelaar die er een hobby van maakt om Dongen op de kaart te zetten.

Maar voor Ijpelaar is het meer dan een hobby. Hij denkt aan een mooier Dongen. Aantrekkelijk ook voor toeristen, dagjesmensen, campinggasten op campings . “Zij worden onder meer door mooiere entree in het dorp nieuwsgierig naar de rest van Dongen en misschien naar het centrum van onze gemeente ‘gelokt’ om een terrasje te pikken, te winkelen of om aan sightseeing te doen. “ Ijpelaar ziet dit in het belang van van de Dongense horeca, middenstand en bedrijfsleven.

Meepraten!
“Een mooie aangeklede rotonde bij de entree van onze Gemeente Dongen moet daarom een visitekaartje zijn, met een blikvanger, opvallend voorwerp of “eyecatcher”, die voorbijgangers uitnodigt om onze gemeente te bezoeken “aldus Marc Ijpelaar die een aantal Dongense facebookpagina’s heeft om Dongen in meerdere facetten te promoten.”

rotondebloemen
Een andere mogelijkheid voor de turborotonde volgens Marc IJpelaar

“De Dongense politiek en het  plaatselijke bedrijfsleven lopen nog niet echt warm om iets met aankleding van de rotondes te doen. Misschien zijn andere financieringsvormen zoals crowdfunding of subsidie van rijksoverheid een mogelijkheid“ stelt IJpelaar, die middels een speciale facebookpagina probeert de mening van de Dongenaren over dit onderwerp te peilen. “Alle Dongense burgers kunnen meediscussiëren over het aankleden van de rotondes binnen de Gemeente Dongen op facebookpagina ‘Groene Hart Dongen’ 

IJpelaar hoopt dat de discussie over aankleding van de rotondes leidt tot een goed resultaat. “Misschien blijkt uiteindelijk dat er een burgerforum opgericht moet worden, een nieuwe werkgroep rotondes, of een beter samenwerkingsverband tussen Dongens bedrijfsleven en politiek. Alles wat de Dongenaar beweegt om mee te denken is welkom op deze speciale facebookpagina Het is uitdrukkelijk niet mijn bedoeling van Marc Ijpelaar , dat de discussie over de rotondes wordt gebruikt als een klaaguurtje over van alles en nog wat wat niet goed is in Dongen” zegt Marc IJpelaar. “Deze discussie gaat alleen over de aankleding van de rotondes en dan vooral de eerste rotondes bij de entree van onze gemeente.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen