Nieuwbouw De Biezenkring komt op plaats van Noorderpoort

Foto:

De nieuwe Biezenkring wordt gebouwd op de paats waar nu nog basisschool de Noorderpoort staat. Dat heeft het College deze week besloten.

Er wordt nog onderzocht of gymzaal Otterdonk eventueel in het nieuwe IKC onderdak kan krijgen. De Noorderpoort en de Biezenkring zouden in de oorspronkelijke plannen samen met een kindopvangpartner het nieuwe IKC ( Integraal Kind Centrum) in de wijk De Biezen gaan vormen. De Noorderpoort heeft echter sinds dit schooljaar zijn deuren moeten sluiten en wordt binnenkort gesloopt. Het nieuwe IKC gaat nu bestaan uit basisschool De Biezenkring en een kinderopvangorganisatie.

Door: Bernadette Klerx

Voordelen
Grofweg kwamen er twee locaties in aanmerking voor de nieuwbouw: de huidige locatie van De Biezenkring of de locatie Noorderpoort dus. Het College heeft samen met schoolbestuur Bravoo gekozen voor de locatie Noorderpoort omdat deze als beste uit de bus kwam. De locatie Noorderpoort heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de huidige locatie van De Biezenkring, zo laat het College in een informatiebrief aan de raad weten.

Tijdelijke huisvesting niet nodig
Zo is de grond eigendom van de gemeente en als het oude schoolgebouw gesloopt is, kan het terrein snel bouwrijp gemaakt worden. En daardoor kan er weer meer vaart worden gemaakt met het nieuwbouwproject. Tijdens de bouw van het nieuwe IKC , kan het onderwijs in De Biezenkring gewoon doorgaan. Tijdelijke huisvesting elders van de school is dus niet nodig en dat betekent ook weer een besparing op de kosten. Bovendien hoeven leerlingen en leerkrachten alleen maar te verhuizen als de nieuwbouw klaar is. Dat brengt rust voor zowel personeel als leerlingen.

Gymzaal en Biezenbos
Een ander voordeeel is de aanwezigheid van een gymzaal naast het terrein van de Noorderpoort. Dat is handig en praktisch. Hoe de situatie van de gymzaal bij het nieuwe IKC er straks uit gaat zien, is nu nog niet bekend. Op dit moment worden de mogelijkheden voor herbouw onderzocht, maar er wordt ook gekeken naar andere scenario’s. En ook het ‘Tiny Forest Biezenbos’ ligt naast de Noorderpoort, waardoor het nieuwe IKC hier meer gebruik van kan maken.

Investeringskrediet
Nu de nieuwe locatie bekend is, kan de komende maanden gewerkt worden aan de opstelling van het Programma van Eisen. Als dat klaar is, moet de gemeenteraad een investeringkrediet beschikbaar stellen. Daarna kan gestart worden met het ontwerpen van de nieuwe school. Daarbij zal flink ingezet worden op communicatie met de omwonenden.

Bewonersavonden
Omwonenden van beide onderwijslocaties hebben deze week een informatiebrief van de gemeente gekregen. De school heeft deze week leerkrachten, leerlingen en ouders op de hoogte gebracht. Later dit jaar zal Stichting Bravoo namens de Biezenkring bewonersavonden gaan organiseren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen