Visitekaartjes zijn nog steeds handig ook in deze digitale tijd

Foto: Pixabay License/Firmbee

Ingezonden Vroeger liep iedereen met visitekaartjes, maar tegenwoordig wordt visitekaartjes drukken niet meer zoveel gedaan. Toch zijn visitekaartjes effectief ook in deze digitale wereld.

Stel; je hebt een gesprek met een potentiële klant, dan is het handig om een goede indruk achter te laten door het geven van een visitekaartje. Visitekaartjes op een groot event zijn zeker handig want daar spreek je meerdere personen en kun je die mensen vragen om een visitekaartje en ook die van jezelf afgeven. Elk telefoonnummer in je telefoon zetten heeft geen zin, want na een paar weken weet je echt niet meer met wie je daar hebt gesproken. Zorg er wel voor dat het visitekaartje dat je afgeeft laat zien wie je bent. Een goed visitekaartje is meer dan alleen een naam en een telefoonnummer!

Waaraan moet een goed visitekaartje voldoen?
Een ‘oud’ gezegde, maar één die nog wel werkt, is: “je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken”. Dat geld zeker bij een visitekaartje. Geef je iemand een visitekaartje dan zal deze er even naar kijken en dan wegstoppen. Wanneer het visitekaartje indruk maakt weet hij of zij zich later nog te herinneren van wie dat kaartje was. Een visitekaartje is meer dan alleen een kaartje met (zakelijke) contactgegevens. Het moet persoonlijkheid en professionaliteit uitstralen. Wil je een logo op je kaartje drukken? Zorg er dan voor dat dit logo ook professionaliteit uitstraalt. Het ontwerp van het visitekaartje is het belangrijkste dus gebruik bijvoorbeeld geen uitbundige bloemenpracht als je begrafenisondernemer bent. Hou de tekst eenvoudig en beperk je tot de hoofdzaken zoals:

  • De naam van het bedrijf\
  • Jouw naam\
  • Jouw functie
  • Je telefoonnummer\
  • Je mailadres
  • Eventueel een Socialmedia-account
  • Eventueel het adres van je bedrijf

Wat is belangrijk bij een visitekaartje drukken?
Een visitekaartje drukken is zo gedaan, maar zorg ervoor dat je dit zorgvuldig doet. Zo kun je het beste ook de achterkant gebruiken want hiermee valt een visitekaartje op. Denk ook goed na over het materiaal waarvan je het visitekaartje maakt. Ga je een visitekaartje drukken dan moet je eerst kijken welk papier je hiervoor wilt gebruiken en kies daarbij dan wel voor een goede kwaliteit papier. Je kun daarnaast kiezen uit veel verschillende opties
zoals:

  • Het laten plastificeren
  • Ronde of rechte hoeken
  • Spot UV zodat belangrijke details extra opvallen
  • Mat gelamineerde kaartjes waarbij een speciale laag het kaartje beschermd tegen vuil of beschadigingen
  • Glans gelamineerde visitekaartjes
  • Fluweel gelamineerde visitekaartjes
  • Beschrijfbare kaartjes

Afmeting, levertijd en bezorging
De meest voorkomende maat van een visitekaartje is 85 mm × 55 mm. Je kunt ook kiezen voor het formaat van een creditkaart met een afmeting van 86 mm × 54 mm. Wil je liever een visitekaartje dat je kunt vouwen dan is de maat, als deze gevouwen is, 85 mm × 55 mm. De levertijd van de visitekaartjes is afhankelijk van de door jou gekozen afwerking. Wil je bijvoorbeeld Spot UV dan geldt daarvoor een droogtijd en duurt de levertijd 3 werkdagen. In de meeste gevallen echter kunnen de visitekaartjes de volgende dag al worden afgeleverd. Hoe de visitekaartjes worden bezorgd hangt af van de door jou gekozen opties en van de bezorgplaats. Standaard bezorgt PostNL de kaartjes, maar het kan zijn dat ze bij jou worden gebracht door DPD of DHL.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen