Piet Emmen kampioen in de 6e klasse PK Bandstoten De Valk

Foto:

Dit jaar vindt voor de 46e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café De Valk.

In het toernooi spelen in totaal 85 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 1 en zaterdag 2 april om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 6e klasse. Alle deelnemers dienden 10 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 2 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.

Onder deskundige arbitrage van Onno Roncken en Toon van Spaandonk speelden Adrie de Bruijn en Peter Dingemans, beiden van b.v. de herberg, de 1e partij tegen elkaar, Adrie won in 20 beurten. Clubgenoten Piet Emmen en Rutger van der Kaaij, van b.v. de valk, speelden de volgende wedstrijd, in 19 beurten was Theo aan de meet. Topfavoriet Cees Willemse, van b.v., euphonia, en Theo in ‘t Groen, van b.v. de bobo’s, kwamen voor de eerste keer aan tafel. Theo won in 22 beurten en zette Cees weer met beide benen op de grond.. Adrie en Rutger speelden vervolgens tegen elkaar, in 20 beurten won Rutger. Piet pakte ook zijn tweede winst door Theo te verslaan in 23 beurten. Peter pakte zijn eerste winst door Cees te verslaan in 18 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Rutger en Theo, Rutger wist deze partij te winnen in 16 beurten. Na dag 1 aan de leiding Piet met 4 punten uit 2 wedstrijden en ook Rutger had 4 punten maar dat ging in 3 wedstrijden.

Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Corné van Beijsterveld en Jan Embrechts. In de 1e wedstrijd van dag 2 won Cees in 25 beurten van Adrie. Piet pakte ook zijn 2e winst en bleef in de race voor het kampioenshap, Peter werd geklopt in 27 beurten. Theo versloeg hierna Adrie in 15 beurten. Peter bracht hierna Rutger zijn 2e nederlaag toe in 27 beurten. Bij winst van Piet in de volgende partij tegen Cees was Piet al kampioen, in 7 beurten speelde Piet uit en was daarmee al kampioen met ingaan van de laatste speelronde. Peter bracht zijn puntentotaal op 6 door winst tegen Theo in 17 beurten. Piet won ook zijn laatste wedstrijd tegen Adrie in 18 beurten en werd ongeslagen kampioen, proficiat. De laatste wedstrijd ging tussen Rutger en Cees, Rutger won in 18 beurten en kwam daardoor ook uit op 6 punten. Door dit kampioenschap is Piet ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen.

FINALE 6E KLASSE

De kampioen Piet Emmen pakte ook nog de 2 extra prijzen voor hoogste serie en beste partij. Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers. Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 5e klasse.

Foto boven v.l.n.r. Cees, Theo, Adrie, Peter, kampioen Piet en Rutger

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen