Mannentoernooi JdbC Dongen

Foto:

Op zaterdag 25 september werd voor de 4e keer het Mannentoernooi gehouden bij JdbCDongen. Er hadden zich 32 leden aangemeld, die gingen strijden om de titel.

Na de verplichte controle van het coronatoegangsbewijs en de aanmelding bij de wedstrijdtafel olv Piet Moelands kreeg elke deelnemer een kopje koffie met een heerlijk stuk cake. Rond half 11 was iedereen binnen en kon de grote organisator van dit boulesfestijn, clublid Cees Leemans, zijn openingswoordje doen. Hierna kon begonnen worden aan de 1e wedstrijd van de dag. In totaal moesten er 4 wedstrijden gespeeld worden, waarbij je steeds een ander maatje kreeg en ook andere tegenstanders. De partijen bleven daardoor steeds spannend en er kwamen uiteraard “verrassende” uitslagen binnen. Het was prachtig weer die dag, dus alle wedstrijden werden dan ook op de buitenbanen gespeeld onder het genot van gezellige Nederlandstalige muziek, verzorgd door DJ Wil Brekelmans.

Tussendoor was er voldoende ruimte om samen gezellig op het terras te gaan zitten en na te praten over de al dan niet gewonnen wedstrijd. Iedereen had uiteraard wel een excuus waarom hij die partij verloren had! Winst of verlies, dat maakte eigenlijk niet veel uit. Het ging per slot van rekening om de gezelligheid en die was volop aanwezig die dag. Hoewel het een mannentoernooi was, mochten de echtgenotes en/of vriendinnen van de mannen ook aanwezig zijn. Zij speelden weliswaar geen echt toernooi, maar konden naar hartenlust vrij boulen. Gedurende de hele dag konden iedereen lootjes kopen voor de GROOTSE LOTERIJ aan het einde van dit toernooi. Hier werd gretig gebruik van gemaakt, want de prijzentafels zagen er fantastisch uit! Een groot compliment aan de organisatie die hiervoor heel wat uurtjes in de weer is geweest.

Rond 13.30 uur werden de deelnemers aangenaam verrast met een heus lunchpakket, afkomstig van bakkerij van Beijnen uit Dongen: een worstenbroodje, een krentenbol, een bolus, een heerlijke koek en nog een drankje. Gezien de reacties van de deelnemers, viel dit bijzonder goed in de smaak! In de middag werden er nog 3 wedstrijden gespeeld, waarbij tussendoor diverse lekkere hapjes geserveerd werden. Tegen 16.30 uur waren alle wedstrijden gespeeld en kon Piet de balans opmaken. De organisatie had voor de “beste” 10 spelers een prijs beschikbaar gesteld. Uiteindelijk ging……….Cees Leemans er met de 1e prijs vandoor: een grote boodschappentas met levensmiddelen. Proficiat Cees!

Rond 17.00 uur was het tijd voor een heerlijk buffet. Dit zag er geweldig uit en was wederom verzorgd door Coert van Os van eetcafé de Salamander uit Dongen. Hierna was het tijd voor de trekking van de loterij. Bijna alle deelnemers gingen os met een prijsje naar huis en sommigen moesten zelfs een aanhangwagentje gaan regelen! Dit prijzenfestival was weer mogelijk gemaakt door onze sponsors die wij vanaf deze plaats nog een keer hartelijk willen bedanken. Wij kunnen deze sponsoren niet vaak genoeg bedanken, want zonder onze hen en onze vrijwilligers is er niet zo’n mannentoernooi.

Dit mannentoernooi is mogelijk gemaakt door:
Hoofdsponsor William Westenbrugge Montage, Ed’s Voordeelshop Bakkerij van Beijnen , De Jong kozijnen. Kanters garantiemakelaars Dongen , Slaapcomfort het zuiden , Supermarkt Dongen , Donercenter, Uniek lingerie, Salamander Koert van Os, Korput Trading bv, Van den Bosch makelaars, Tidor interiors, Spijs & IJs, Smans kitchen Tilburg, Beauty studio Monique , Klus-montage bedrijf Cees snoeren, haarmode Marianne , ’t winkeltje ”s Gravenmoer, Spar Dongen, IJssalon Smaak, Manninck autobedrijf Zwijndrecht, Ludo Heijmans, C.j.h.m van Loon , Kapsalon Gertjan Vereggen, Jan van Beek Karyvo montage, Gall&Gall Dongen, Coöp supermarkt, Autoschade van Peer Dongen, Horsten meubelen Waspik, Hubo Aarts, Eetcafe &bar & zaal de Dreef, Albert Heijn, Kwekerij Dongen, Slagerij Jack Pijnenburg, Stop Even Fruit halen, E-Style Haar & Zo, Kaasland Dongen, De Gouden Leeuw, Dongens Genieten Restaurant, Bloemsierkunt Ilyas, Jansen & Jansen, Qualithai Oosterhout Bloembinderij John Flora, Cafetaria Lef, Coco, Kapsalon Babier, Vishandel Pieter Pooye, Woonloods Jeroen Gloudemans, Slagerij ’t Smaakhuys, Keurslagerij Marco van Strien, Cafe ’t Trefpunt, Wokrestaurant Dining Plaza Rijen, Intersport Oosterhout, De zaak van Geert Kledingwinkel, Etos, Da Drogist, BonbonBonbons enzo, De Stapperij , Kapsalon Barber Gazip, Gsm Shop Dongen , Atabey sambal , Bakkerij de Koning , Paradijs Oosterhout, Cigo Dongen

Tot slot willen wij ook onze vrijwilligers bedanken. Zij hebben deze dag hard moeten werken om alles goed te laten verlopen, zowel tijdens de voorbereiding als de dag zelf. Iedereen kijkt al uit naar de 5e editie van het mannentoernooi in 2022. Dat wordt dan het eerste LUSTRUM en wij kunnen nu al bij voorbaat zeggen dat dit – Cees Leemans kennende- een heus spektakel zal worden.

 

Reacties