Kunstwerk De Zonnevogel verplaatst naar rotonde Middellaan-Westerlaan

Foto:

Vandaag heeft het kunstwerk De Zonnevogel een nieuwe plek gekregen. Het kunstwerk staat vanaf nu op het midden-eiland van de rotonde Middellaan-Westerlaan. De burgemeester heeft hier op feestelijke wijze bij stilgestaan samen met de kunstenaar Jan van Broekhoven, zijn familie en wijkraad west 1 en 2.

Nieuwe locatie
De Zonnevogel stond sinds 1999 aan de Kanaalstraat, maar werd vanwege reparatiewerkzaamheden verwijderd. Op de oude locatie stond de Zonnevogel vlak bij een speelplek, waardoor de vogel ook regelmatig als speeltoestel werd gebruikt. Voordat het kunstwerk is verplaatst is het volledig opgeknapt door Jeroen van Broekhoven, de zoon van de kunstenaar. Het kunstwerk wordt op de nieuwe locatie ’s avonds aangelicht.

Duurzaam
De Zonnevogel is indertijd gemaakt met afvalmateriaal van onder andere lantaarnpalen en zal worden verlicht met stroom dat door een zonnepaneel wordt opgewekt. Het is een voorbeeld van circulair gebruik van materialen en inzet van duurzame energie. Het kunstwerk verbeeldt de zon als bron van het leven. Het lijnenspel van de vogel is te vergelijken met de stralen van de zon.

Global Goals Vlaggendag
Dat het kunstwerk vandaag is verplaatst, is geen toevallig. Het is vandaag vier jaar geleden dat de Verenigde Naties de Global Goals (doelen voor duurzame ontwikkeling) hebben aangenomen. Over de hele wereld worden op deze dag activiteiten rondom duurzaamheidsdoelen georganiseerd. Gemeenten in Nederland hangen de Global Goals-vlag uit. In Dongen is de vlag gehesen naast het kunstwerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen