VV Dongen kantelt wedstrijd in vijf minuten kort na rust

Jan Gerrits jr. (12) wordt gefeliciteerd met de gelijkmaker.

Op slag van rust mocht Wittenhorst een strafschop nemen. Ongelukkig, in een één tegen één gevecht om de bal werd de aanvaller van de bezoekers onderuit gelopen. Voor spits Jeroen Verkennis een geboden kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Trainer Marcel van der Sloot baalt er nog steeds van. De Limburgers hadden in die periode slechts een afstandsschot op het doel van Swen Heystee losgelaten. Dongen daarentegen had verschillende mogelijkheden om de score te openen.

Door: Piet Scheepers

Dongen opende fel en geconcentreerd. Met de wind mee creëerde het diverse mogelijkheden. Wittenhorst, met hun boomlange centrale verdediger en aanvoerder, had het eerste half uur de handen vol aan de opeenvolgende aanvallen van Dongen. Kansjes voor Sel Bastmeijer, in paniek werd een corner weggegeven. Kort hierna vloog een voorzet van Robert Mutzers over. Ook Fatih Kamaci had deze helft zijn vizier niet op scherp staan en zag zijn inzet gestopt. Rijk Siemerink mocht naar hartenlust zijn voetbaltalenten laten zien. Stevige ingrepen waren nodig om hem deze middag af te stoppen. Dongen reeg de mogelijkheden aaneen, maar de afronding liet het afweten.

En dan volgt de bekende voetbalwet: wie niet scoort wordt afgestraft door de tegenpartij. In de 44e minuut wees scheidsrechter Sander Huijs resoluut naar de 11 meter stip. Op deze inzet had Swen Heystee geen kans. Met een fikse kater zocht Dongen de kleedkamer op. Wat daar allemaal besproken is, zal nooit precies duidelijk worden.

In vijf minuten wedstrijd omgedraaid.
Een ding was zeker: Dongen kwam geladen uit de kleedkamer. Vanaf het beginsignaal werd Robert Mutzers, die richting doel van de bezoekers soleerde, gevloerd. Uit de vrije trap belandde de bal in een kluwen van spelers. Jan Gerrits bedacht zich geen moment en ramde de bal binnen. Dongen rook bloed en zette door. Drie minuten na de gelijkmaker kreeg Sel Bastmeijer de mogelijkheid een voorzet af te ronden. Hij schampte de bal, die naast werd gekopt. Een voorbode voor de volgende minuut? Ja zeker! Weer stond Bastmeijer op de juiste plaats om Dongen op voorsprong te zetten. Of zoals De Limburger schrijft: ‘Toen was hij ook al trefzeker. Toen speelde Wittenhorst op de valreep gelijk.’ Dat dachten de bezoekers afgelopen zondag in Dongen weer te bereiken. Met name Wittenhorst trainer Sjoerd van der Coelen vond dat zijn ploeg meer had verdiend. “Wij hadden een strafschop moeten krijgen, maar de scheidsrechter legde de bal niet op de stip.”

Dongen verzuimde de magere voorsprong uit te bouwen. In blessuretijd had zowel Wittenhorst als Dongen de kans om te scoren. Eerst stond invaller Willem Heijnen geheel vrij om zijn ploeg op gelijke hoogte te koppen. Zij inzet ging ver naast. Ja, en toen was het aan Robert Mutzers. Hij ontving de bal en kon vrij opstomen, doordat de bezoekers massaal richting Dongendoel stonden. Mutzers week naar de rechtervleugel en zag in zijn ooghoeken invaller Brian Burgler in de zestien staan met een
verdediger naast zich. Helaas gleed Burgler uit en was dus de kans verkeken. Daarmee was ook de wedstrijd afgelopen.

Na de overwinningen van koploper Goes en Achilles Veen, is Dongen door deze overwinning weer nummer 2. De geelblauwen doen nog steeds mee om de prijzen. 1. Goes (23-52), 2. Dongen (23-47) en 3. Achilles Veen (23-45).

Komend paasweekeinde vrij en daarna 7 april om 14.00 uur tegen UDI ’19 in Uden. Geen onbekende voor Dongen.