VV Dongen zaterdag speelt gelijk tegen GVV ’63 uit Gameren

Alle ingrediënten waren aanwezig om de koppositie in de derde klasse D over te nemen van Oss ’20. Immers de afgelopen wedstrijd tegen Oss’20 was een prima gespeelde pot. Uiteindelijk werd de koploper in eigen huis verslagen met 0-3. Hier was niets op aan te merken, Iedereen was in goeden doen. Dus op naar de volgende wedstrijd thuis tegen het lager geplaatste GVV ’63.

Door: Piet Scheepers

Bij winst zou Dongen de koppositie overnemen van Oss ’20. Geen vuiltje aan de lucht. In Gameren was immers met ruime cijfers van deze tegenstander gewonnen met 0-5. Hoe kan een wedstrijd zo verlopen? Dat vragen ook de begeleiders van VV Dongen zaterdag zich af. De enige afwezige was Tom Roovers. Hij had ruimschoots vooraf medegedeeld dat hij deze belangrijke wedstrijd zou moeten missen vanwege werkzaamheden. Vanaf het eerste begin geen vuiltje aan de lucht. Dongen nam brutaal na tien minuten voetballen de 1-0 voorsprong via Robin de Man op aangeven van Floris van Dongen. Nog geen tien minuten later werd de 2-0 wegens buitenspel afgekeurd. Hierna begon de aftakeling van Dongen. GVV rook de kans en zocht na 25 minuten spelen brutaal de aanval op. Een prima aanval over veel schijven, die geen succesvol vervolg had. Dongen werd onrustiger, was slordig in de passing, waardoor de bezoekers in de wedstrijd bleven.

Na de rust een wedstrijd die alle kanten op kon. Dongen bleef slordig en het werd niet beter. In de 55 e minuut volgde een diepe pass van aanvoerder Bas Jansens op Burak Erbek. Ook hij zat niet lekker in de wedstrijd. Op andere momenten had hij deze mogelijkheid op zijn eigen manier simpel afgerond. De wedstrijd verliep moeizaam voor Dongen naar het einde. Was de magere 1-0 nog te houden? Gevaarlijk voor het doel van de tegenstander werd Dongen niet echt meer. Dongen kneep in de 77e minuut de billen bij elkaar toen doelman Tom van Strien een vrije trap niet direct onder controle kreeg. Hij herstelde dit snel. Kort hierop een hachelijke situatie voor het doel van de bezoekers. De doelman stond ver voor zijn doel toen hij een inzet van Dongen over zich heen zag vliegen richting het lege doel. Alles wat GVV was zuchtte opgelucht toen de bal op de lat achter ging. Pech voor Dongen! Het spektakel was nog niet afgelopen.

Dongen kreeg kort hierna de kous op de kop. Hidde Boersma scoorde voor de bezoekers de gelijkmaker. “Dat we hier een resultaat boeken, dat pakken ze ons niet meer af,” was na afloop de reactie van GVV- ’63 trainer Pascal Rijkers. Hij realiseerde zich dat dit ene puntje een strohalm is de degradatiezone. Dongen kan de komende week de wonden likken en zich gaan voorbereiden voor de volgende ontmoeting. Uit tegen nummer 3 Zwaluwe dat twee punten achter Dongen staat.