DVVC in de zorgen na gevoelig verlies bij DSE

Afgelopen zondag 1 maart stond de belangrijke uitwedstrijd bij DSE in Etten Leur op het programma van DVVC. Bij winst op deze tegenstander zou DVVC afstand nemen van de gevaarlijke degradatieplaatsen op de ranglijst en bij verlies zou DSE gelijk komen met de groenwitten. Helaas voor DVVC ontspon zich het negatieve tweede scenario.

Daar zag het in de beginfase echter absoluut niet naar uit. Sterker nog, DVVC bepaalde grotendeels de wedstrijd en had binnen een kwartier met 0-2 voor kunnen staan ware het niet dat achtereenvolgens Geert Jacobs en Hasan Demirtas twee opgelegde kansen niet wisten te verzilveren. Koen Swanen probeerde van afstand met een boogbal de keeper van DSE te verrassen doch zijn bal vloog, gedragen door de wind, over het doel.

DSE kon hier nauwelijks iets tegenover stellen doch dit veranderde in de 27e minuut. Een vrije trap werd van grote afstand kiezelhard in de kruising geschoten achter doelman Jan Willem Siemons. Nog in diezelfde minuut verdubbelde DSE de voorsprong naar 2-0 na een solo door de defensie van DVVC. Vanaf dat moment liep DVVC achter de feiten aan en groeide het zelfvertrouwen bij de thuisclub. Osman Cemrek en Koen Swanen probeerden het tij te keren maar hun schoten misten de juiste richting.

DVVC miste de juiste collectiviteit om het de thuisploeg na rust in de problemen te brengen. Sterker nog, binnen 10 minuten na de pauze werd de voorsprong van DSE verder uitgebreid naar 3-0. Vijf minuten later kwam DVVC dichterbij door een treffer van Koen Swanen. Birol Demirtas had kort hierna bepaald pech dat de bal uit een vrije trap via de muur juist aan de verkeerde kant van de doelpaal tot corner verwerkt werd. Dat was min of meer het laatste wapenfeit voor DVVC. 20 minuten voor tijd bepaalde DSE via een goed uitgevoerde aanval de uiteindelijke eindstand op 4-1. Coach Piet Gabriƫls vond de uitslag enigszins geflatteerd, feit is wel dat de overwinning van de thuisploeg verdiend was.

Komende zondag 8 maart komt Be Ready uit Hank op bezoek op Sportpark Dongekant. Dit is een altijd moeilijk te bespelen tegenstander voor DVVC.
Om uit de gevarenzone te komen dient echter gewonnen te worden.
Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur

Opstelling:Jan Willem Siemons, Ugur Kaya, Marc Gitz, Maikel van Bragt, Willem van Riel, Dennis Kras, Geert Jacobs (Rob Oosterveer), Birol Demirtas (Stefan van Dongen), Osman Cemrek, Hasan Demirtas (Jeffrey Siemons), Koen Swanen.