ONI doet zichzelf ernstig tekort

ONI heeft letterlijk en figuurlijk de wind tegen nu

De eind uitslag doet een totaal weggespeeld ONI vermoeden, maar niets is minder waar. ONI heeft zich deze middag lelijk te kort gedaan in een goede eerste 45 minuten, een eerste helft waarin het krachts verschil gezien de stand op de ranglijst helemaal niet zichtbaar was.

Het aloude gezegde kwam weer eens duidelijk om de hoek kijken, scoor je zelf niet dan doet de tegenstander het wel, en aldus geschiedde. Al in de 3e minuut had ONI op voorsprong moeten staan, een prima aanval over de rechterflank via Erik Rosenbrand beland voor de voeten van Jelle Horsten, maar de opgelegde kans was niet besteed aan Jelle. Met de wind in de rug op een slecht veld bleef ONI boven verwachting heel goed haar partij mee blazen en mocht Dubbeldam van geluk spreken dat de teller na 12 minuten niet op 0-2 stond voor ONI Maar dan, na 17 minuten stond ONI even met 10 man op het veld, daar Scotty v Leeuwen voor een blessure behandeling langs de lijn lag, en Dubbeldam hier optimaal van profiteerde. Even een kleine miscommunicatie en dank je wel riep Dubbeldam. En toch was ONI helemaal niet uit het veld geslagen, integendeel, ONI werd gaande weg steeds dreigender en het was wachten op een dik verdiende treffer van ONI. De volgende goede kans in de 29e minuut was opnieuw niet besteed aan Jelle Horsten na goed voorbereidend werk van Dennis Siemons en Sander Blom. Is het weer het zelfde oude liedje, wel de kansen, maar niet de beloning, inderdaad ONI de kansen maar geen treffers en dan uit het niets het deksel op de neus krijgen.Volkomen onverdiend bereikt men als zo met een 1-0 achterstand de rust.

Direct na de rust begint ONI weer zoals men gestopt was voor het bakkie thee. Nu was het Raymon Timmermans die een goede mogelijkheid kreeg maar ook hij wist niet doeltreffend af te ronden. De moedeloosheid sloop er een beetje in bij de jonge oranjeblauwe leeuwen en werd door Dubbeldam in de 55e minuut wederom afgestraft. Na een overtreding van ONI kreeg Dubbeldam een vrije trap ter hoogte van de middellijn, ONI nog in discussie over het hoe en waarom stond er met de rug naar toe en Dubbeldam ging er als een haas vandoor, met als gevolg de uiteindelijke genade klap voor ONI. De 3-0 en 4-0 die Dubbeldam uiteindelijk nog maakte kwamen voort uit het feit dat ONI toch koste wat kost een ere treffer wilde maken. De beste kans hiervoor kreeg Erik Rosenbrand, maar ook zijn inzet verdween langs de verkeerde kant van de paal. De inmiddels ingevallen Dennis Aarts voor Raymon Timmermans, Hugo v Hilst voor Jeffrey Weterings en Carlo Ravensbergen voor Dennis Siemons konden ook de wedstrijd geen andere wending meer geven en moesten ook lijdzaam toezien hoe ONI volkomen onterecht tegen een flinke geflatteerde nederlaag aan liep.

ONI was absoluut niet de speelbal van Dubbeldam, een ploeg die ondanks de hoge klassering toch de nodige moeite had met het met vlagen goede spel van ONI. Het enige waar het ONI aan ontbreekt is het afmaken van de kansjes en kansen, een overwinning kan de ploeg het nodige zelfvertrouwen geven en daar zal men aan blijven werken. Zo moest men wederom een flinke onterechte grote nederlaag slikken en werd de thuisreis met de door R v Raamsdonk aangeboden Bus ondernomen. Het vertrouwen bij deze trouwe sponsor op een goede afloop blijft hoog in het vaandel staan, en dat kwam wederom tot uiting in het feit, dat op zaterdag 21 Mrt als men opnieuw naar Dordrecht reist, men wederom een bus krijgt aangeboden van Dhr R v Raamsdonk.
Voor dit alles zal ONI de degens gaan kruisen met Kampioens kandidaat OLYMPIA’’’60 op zaterdag 14 Mrt a.s Een uitgebreide voorbeschouwing volgt volgende week, maar mocht opnieuw de doelpunten machine bij ONI blijven haperen dan komt men voor een loodzware opgave staan om het goed opdreef zijnde Olympia van zich af te schudden.
A.s Zaterdag is ONI vrij van competitie verplichtingen.