Dongen wint bij kampioenskandidaat OJC Rosmalen

Dongen draaide de derde koploper een loer en wint bij de komende kampioen OJC Rosmalen met 1-4. Volgens hun trainer Dennis Dekkers is er nog niets aan de hand nu het afgelopen weekeinde ook Blauw Geel en Gemert punten hebben laten liggen. Ook deze ploegen hebben geen goede herinnering aan de mannen van trainer Ron Timmers. ,,Winnen van OJC is mooi, ze hebben een sterke ploeg. We kunnen nog de periodetitel pakken. Daar gaan we voor. Maar dan moeten we nog drie wedstrijden winnen,” is na afloop de conclusie van Timmers. Een zeer bescheiden Timmers, want als je de koplopers het leven zuur kunt maken, verdien je eigenlijk meer. Komende paaszaterdag om 17.00 uur speelt Dongen thuis tegen het in degradatiezorgen verkerende De Valk.

Dongen speelde afgelopen zondag een beer van wedstrijd. ,,Het is een zeer goed collectief. De aanvallers en vooral de buitenspelers gaan nu doen waar wij al weken tijdens de trainingen op hameren: actie maken, naar de achterlijn en terug leggen op de zestien meter. Dat klikte tegen OJC,” vat een bijzonder tevreden teamleider Hans Kuijsters in het kort samen. Ondanks het feit dat Dongen kort na de eerste minuut op achterstand werd gezet, had Daan Poelmans kort hiervoor een mogelijk om Dongen op voorsprong te zetten. OJC brak hierna op rechts snel uit en voordat een ieder aan Dongenzijde zich gerealiseerd had wat er gaande was, prikte Wesley Meeuwsen de bal in de korte hoek achter Timen Beijes. Nog geen vijf minuten later kroop Dongen door het oog van de naald toen Paul van Zon zijn kopbal op zijn doelman onderschept zag door een OJC speler. Timen Beijes reageerde alert en behoedde Dongen voor een grotere achterstand.
Het spel golfde op en neer, waardoor er kansen voor beide teams ontstonden.
Na elf minuten was het aan Sander de Bont om de gelijkmaker binnen te tikken na een voorzet van Remon Koenen. De storm aan OJC zijde leek na een half uur geluwd, Dongen kreeg vat op het spel en rondde dit vier minuten voor rust prima af. Een prima aanval, Koenen op de Bont die Fatih Kamaci in zijn ooghoeken vrij zag staan. Eindelijk weer een doelpunt voor de aanvoerder. ,,Dit is nu wat ik bedoel met collectief. Elkaar de kansen gunnen!,” aldus Hans Kuijsters.
Na de 1-2 rust bracht de thuisploeg OJC een tweetal wissels. Het gaf aan dat de ploeg nog aanvallender wilde gaan spelen. Binnen de minuut kreeg het de bekende deksel op de neus. Uit een van de mooiste aanvallen van deze wedstrijd werd het 1-3 door Sander de Bont. Robert Mutzers stond aan de basis van deze aanval. Hij zocht op snelheid zijn tegenstander op, omspeelde deze en zijn voorzet vanaf de achterlijn belandde bij De Bont die geen moment twijfelde voor de 1-3. OJC was rijp voor de slachtbank. Dongen liet mogelijkheden op 1-4 en 1-5 liggen. Daar stonde één opgelegde kans voor OJC tegenover. Nadat Bas Peters na een overtreding op Koenen direct rood kreeg voorgeschoteld was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk was het Robert Mutzers die voor de 1-4 tekende. Na een dieptepass op maat van Remon Koenen verzilverde Mutzers deze aangeboden kans doeltreffend.
Komende zaterdag 19 april om 17.00 uur gaat Dongen thuis de strijd aan tegen De Valk. Op naar de volgende overwinning, op naar een mogelijke periodetitel.