DVVC handhaaft zich in de 4e klas na een overwinning op Be Ready: 3-2

DVVC heeft haar doelstellig bereikt.  Na een desastreus begin was er weinig hoop voor de formatie van trainer Piet Gabriëls maar gaande weg de competitie kreeg de groep steeds meer vertrouwen en werden verdienstelijk de punten bij elkaar geschaard. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie speelde de groenwitten zich dus officieel veilig en heeft waarachtig nog kans in de derde periode.

“Weer iets om naar uit te zien”, grapte coach Gabriëls na afloop van de wedstrijd. Hoewel de overwinning moeilijk tot stand kwam, was gezien de uitgespeelde kansen de thuisploeg de terechte winnaar maar gezien het spelbeeld, met name de 2e helft, hadden de bezoekers uit Hank recht op een punt. Vorige week pakte het negatief uit, nu in ons voordeel”, sprak Piet Gabriels.
Na een onoplettendheid kwamen de bezoekers al na 5 minuten op 0-1 echter lang konden ze niet genieten van hun voorsprong. Kevin Zijlmans bracht met een prima pass Koen Swanen in stelling en deze maakte beheerst af. Half weg de eerste helft kwam DVVC op voorsprong door een enorme misser in de Hankse achterhoede en Swanen had de bal voor het intikken. Na enkele gemiste kansen van Osman Cemrek, Maikel van Bragt en Massoud Bazan had Koen Swanen de mogelijkheid voor een heuse hattrick echter zijn inzet ging rakelings over. Ook Be Ready kwam gevaarlijk opzetten maar tot 2 maal toe werd een schot geblokt. Toch kon DVVC nog een keer scoren. De fysiek sterke Dennis Kras schoof net voor de thee de 3-1 binnen.
Met dus een riante 3-1 voorsprong begon men aan de tweede helft. Hierin was Be Ready, na wat omzettingen, bijzonder sterk echter zonder grote kansen te creëren. De paal en de 46 jarige DVVC doelman Rian Vermeulen stonden in de weg voor de aansluitingstreffer. Kort na rust had DVVC spits Osman Cemrek de wedstrijd al kunnen beslissen echter oog in oog met de Hankse doelman werd deze kans om zeep geholpen. Uiteindelijk kwam de aansluitingstreffer er toch maar de resterende 5 minuten waren te kort om de gelijkmaker af te dwingen. Grote opluchting na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pijpers uit Vlijmen en klasse behoud was een feit.
2e paasdag, maandag 21 april, de uitwedstrijd in en tegen Noordhoek, aanvang 14±30 uur