Spannende finale Vishandel Pieter Pooye Thriatlon biljarttoernooi

Foto:

Afgelopen Zaterdag was de finale van het 11e triatlon biljarttoernooi georganiseerd door  bv O.N.A.. Het was een spannende middag, het begon al met de eerste wedstrijd tussen TZN en So Moesie. Laatstgenoemde  wist deze te winnen in 25 beurten en dat is klasse. De tweede partij ging tussen ONA 2 en 3, ONA 2 kon niet in de wedstrijd komen en haalde maar 16 van de 22 te halen caramboles. Invaller Tim de Smit was de uitblinker en zo haalde ONA 3 de 2e  partij binnen. ONA 2 mocht gelijk verder voor de 3e partij tegen So Moesie en wist deze wel te winnen waardoor iedereen nog kans had. In de 4e partij was TZN ook niet opgewassen tegen ONA 3 met het resultaat dat ONA 3 op 4 punten kwam en toen werd het pas echt spannend.

Hoe ONA 2 ook zijn best deed het mocht niet baten en het was niet goed genoeg. TZN haalde in de 5e partij de eerste en enige 2 punten ten koste van ONA 2. De laatste partij hoefde ONA 3 enkel te winnen om kampioen te worden, maar daar stak het team van So Moesie een stokje voor. Ze waren duidelijk de beste op dat moment en wonnen de partij met 13-5. Toen hadden ze beiden 4 punten en moest er een barrage gespeeld worden. 
In de barrage ging het tot de 8 caramboles tegen elkaar op, ONA moest er 12 en So Moesie 13 en het was dus weer spannend. Toen bleef So Moesie steken en ONA 3 ging verder en wist in 31 beurten te winnen. So Moesie werd een goede tweede, ze haalde 9 caramboles in de barrage. 
Zo werd voor het eerst in 11 jaar een ONA team kampioen, het team bestaat uit Piet de Kok, Gerrit Verhoef en Piet van Dongen. Tijdens de finale was Tim de Smit er bij als invaller in plaats van Piet van Dongen. De 3e plaats was voor TZN met 2 punten en ONA 2 werd 4e omdat ze procentueel minder caramboles hadden.
De hoogste serie van het toernooi was 6, deze werd 5 keer gehaald en de 4 flessen wijn die daarop stonden gingen naar So Moesie omdat die percentueel de hoogste serie hadden. 
Het was weer een schitterend mooi toernooi, we begonnen met 30 deelnemende teams. Daar bleven deze 4 teams van over die zonder meer al trots kunnen zijn op deze finaleplaats. Het bestuur van biljartvereniging O.N.A.(Ontspanning Na Arbeid) bedankt alle deelnemers, leden, sponsors en natuurlijk het organiserend comité voor de bijdrage en inzet.