Breaking: College gaat in gesprek met partners over nieuwe naam MFA

Foto:

“Vanaf de zomer 2016 heeft een naamgevingscommissie bestaande uit een vertegenwoordiging van de gemeente en van de MFA-partners (DonckHuys, Theek 5, Het KunstPodium en ContourdeTwern) en acht Dongenaren zich gebogen over de naam voor de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA).

De commissie is tot het oordeel gekomen dat een nieuw gebouw, nieuwe bewoners en een nieuw concept vragen om een nieuwe naam. Een naam die past bij Dongen, past bij de functie van het gebouw en bij de doelstelling van de verschillende bewoners van het pand. Het college heeft deze nieuwe naam met enthousiasme ontvangen.

Een week geleden is de naam voor de nieuwe MFA bekend gemaakt aan heel Dongen: ‘bij VAN DONGEN’ . Dat heeft geleid tot negatieve reacties op deze nieuwe naam. Het college heeft kennis genomen van de reacties en is daar niet doof voor. De reacties zijn voor het college aanleiding om in gesprek te gaan met de naamgevingscommissie en de MFA-partners. Gezien de aankomende feestdagen, zullen de meeste gesprekken worden gehouden in januari 2017. Dan heeft ook een evaluatie plaats. Na deze gesprekken zullen wij U over onze bevindingen en het vervolg informeren.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen