Nog geen SP bij de gemeenteraads-verkiezingen 2014 in Dongen

Foto:

De SP zal op 19 maart 2014 in Dongen nog niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. “Zover zijn we nog niet, ” aldus Maarten Everling, voorzitter van de afdeling Dongen/ Gilze-Rijen van de partij. In het voorjaar van 2011 stapte de hele SP-fractie uit de Dongense gemeenteraad waarna ook SP-wethouder Rene Roovers het voor gezien hield omdat hij er niet in slaagde voldoende geschikte vervangers te vinden voor de opgestapte raadsleden. De tot dan toe bloeiende lokale tak van de SP lag knock-out in de hoek en had veel tijd nodig om langzaam op te krabbelen. Everling: “we zijn nu bezig om de afdeling weer stukje voor stukje op te bouwen en gaan er eerst keihard aan werken om het vertrouwen terug te winnen van onze Dongense sympathisanten.” De Dongense afdeling van de SP was al tientallen jaren actief en stond binnen en buiten de partij goed bekend. Na Oss (de thuisbasis van Jan Marijnissen) was Dongen de tweede afdeling met een grote lokale aanhang. De schok was groot toen de fractie incl. wethouder op 28 maart 2011 de pijp aan Maarten gaven. Alle landelijke media brachten het nieuws en de afdeling bleef in vertwijfeling achter. Samen met de Sp’ers in Gilze en Rijen werd een regionale afdeling opgezet waarvan Dongenaar Maarten Everling (foto) voorzitter werd. 

Te vroeg
De gemeenteraadsverkiezingen van 2014 komen echter nog te vroeg. Everling legt uit: “het is lastig om kandidaat-raadsleden te vinden. Het is ook niet zomaar iets wat je erbij doet, het raadswerk is niet gemakkelijk. Zeker nu, want er komt in deze tijd steeds meer op de gemeentes af en dat vraagt enorm veel van een raadslid. Op dit moment hebben we daar in Dongen dan ook nog niet de mensen voor. In Gilze-Rijen ligt dat wat anders, daar zijn wel wat geïnteresseerde kandidaten en het zou dus kunnen zijn dat we daar wél de stap zetten om, voor het eerst, mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen.”
Vertrouwen
“Dat wil overigens niet zeggen dat we in Dongen stilzitten,” vervolgt Everling. We snappen heel goed dat mensen het vertrouwen wat ze in onze partij gesteld hebben, beschaamd zien en we moeten er hard aan gaan werken om dat vertrouwen nu terug te winnen. De Dongenaren zullen ons binnenkort weer vaker gaan zien. We zijn groot geworden met het voeren van acties op straat en zullen dat ook in de toekomst blijven doen. We zullen weer meer zichtbaar worden, ook buiten verkiezingstijd.”
spdongen
Meer info over SP Dongen en Gilze-Rijen: 
http://dongen.sp.nl/
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen