Hoge Ham van 12 augustus tot 19 oktober deels afgesloten

Foto:

Maandag 12 augustus begint Fase 1 van het project ´Herinrichting openbare ruimte centrum Dongen´. De Hoge Ham tussen de Geer en de Dr. Willem Dreeslaan wordt in delen tot 19 oktober 2013 afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de riolering en de bestrating. C-Infra uit Dongen voert de werkzaamheden uit. In het deel tussen de Geer en de Dr. Willem Dreeslaan worden dezelfde materialen toegepast als in het deel tussen de Mgr. Poelsstraat en de Mgr. Ariënsstraat. 

Afsluiting en omleiding
Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is een wegafsluiting noodzakelijk. Om de overlast voor bewoners, ondernemers en bezoekers zoveel mogelijk te beperken, wordt het werk gefaseerd uitgevoerd.  
–  Van 12 augustus tot 13 september 2013 wordt het gedeelte vanaf de Geer tot aan Hotel De Villa/Brasserie Winkk afgesloten.  
–  Van 13 september tot 19 oktober 2013 is het deel vanaf Hotel De Villa/Brasserie Winkk tot aan de Dr. Willem Dreeslaan dicht.
   
Tijdens de werkzaamheden wordt het doorgaand verkeer omgeleid; winkels en woningen zijn wel lopend en met de fiets bereikbaar. Alleen De Cammeleur en Hotel De Villa/Brasserie Winkk blijven gedurende de werkzaamheden ook met de auto bereikbaar.   
Overige fases  
De komende jaren krijgt de openbare ruimte van het centrum van Dongen een flinke opknapbeurt. Tot en met 2017 wordt het centrum in delen aangepakt. De Hoge Ham, tussen de Dr. Willem Dreeslaan en Biezen, staat in 2014 op de agenda. Om van het centrum een aantrekkelijk en veilig verblijfsgebied te maken, wil de gemeente dit deel van de Hoge Ham autoluw maken. Gesprekken met bewoners, winkeliers en bezoekers van het centrumgebied zijn nodig om de juiste keuzes te kunnen maken. Bijvoorbeeld over het ´mengen´ van voetgangers en fietsers, het laden en lossen, maar ook over de uitstraling van bijvoorbeeld straatmeubilair, groen, verlichting en type bestrating.
Op 26 juni hield de gemeente een interactieve bijeenkomst over de opwaardering van de openbare ruimte in het centrumgebied. Deze bijeenkomst krijgt op maandag 23 september een vervolg; dan gaat een kleine afvaardiging aan de slag in een iRoom-sessies. Tijdens deze sessie worden ideeën en globale keuzes verder uitgewerkt op digitale schermen. Consequenties van bepaalde keuzes worden meteen in beeld gebracht. De bijeenkomst moet leiden tot een gedragen schetsontwerp voor de openbare ruimte en het autoluwe deel in de Hoge Ham. Na de iRoom-sessie van 23 september wordt de input verwerkt tot een conceptontwerp. Dit conceptontwerp wordt ter toetsing voorgelegd aan het college van B&W. Omstreeks november/december 2013 wordt opnieuw een informatieavond gehouden. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen