Laurence Jones Band & The Choax in Dongen

Foto:

Blues Promotion Dongen presenteert Laurence Jones Band uit Engeland en The Choax uit Nederland. Het is een goede zaak voor de bluesmuziek dat er  jonge muzikanten zijn die de blues opnieuw  uitvinden, en ontdekken dat er veel mogelijkheden in het,  nog lang niet uitgemolken genre liggen.

The Choax zijn een tribute band van de legendarische The Hoax, deze groep, die trouwens weer “ on the road” zijn, was zo’n band die de bluesmuziek een verfrissende impuls gaven.
De leden van The Choax zijn met hun eigen formaties al zo’n tien jaar actief in het live circuit,  veel van deze jonge muzikanten haalden hun eerste inspiratie uit The Hoax.
Leden van o.a. Jeremy & The Groovebreakers , The Radical Roosters , en The Chicago Hotrods sloegen de handen ineen en besloten om een tribute band van hun helden samen te stellen. En het bleek een success en het wordt steeds moeilijker de agenda van The Choax te kunnen combineren met die van hun eigen bands.Met een griezelige perfectie spelen ze het repertoire van hun idolen, maar weten er ook een eigen interpretatie aan toe te voegen. Frontman Kars van Nus speelt ook hier met zijn mondharmonica de voegen uit de muren , en de gitaristen Jeremy Aussems en Mat Hoppenbrouwers zijn een tandem , maar ook visueel maken ze er een spektakel van.
Zanger/ guitarist/songwriter Laurence Jones heeft met zijn 22 jaar al een reputatie in Engeland weten op te bouwen , en deze grote belofte komt nu voor een eerste toer naar het vasteland. Op zijn achtste jaar leerde hij de klassieke gitaar , maar werd na het horen van o.a. Jimmy Hendrix en Rory Galagher al snel op andere gedachten gebracht.
Twee albums bracht hij al uit “Thunder In The Sky” (2012) en “Temptation” (2014) en Walter Trout nam hem in 2013 mee als supp.act in zijn Britse tour .Deze noemde hem een kruising  tussen Buddy Guy en Eric Clapton ! Ook de recensies in het toonaangevende “Classic Rock Magazine “ waren hoopvol .Tevens werd hij op de verzamel cd “Blues Fury” toegevoegd waar ook zwaargewichten als, Joe Bonamassa , Kenny Wayne Shepherd en Popa Chubby participeerden . Op zijn laatste schijf “Temptation” waarop o.a. ook Johnny Sansone, en Mike Zito komen meedoen, bewijst hij ook een begenadigde componist te zijn, en een volstrekt eigen sound weet te creëren. Maar vooral ook live weet hij te imponeren, samen met zijn band Richard Inniss op basgitaar en drummer Toby Wilson en zanger/guitarist Laurence Jones zal hij zijn belofte als nieuwste “gunslinger of the blues” helemaal bewijzen.
 
Zondag 16 november a.s Aanvang 16.00
Café –Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen.
www.the-choax.nl.  www.laurencejonesmusic.com   www.bluesdongen.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen