Jurgen Jansen nieuwe manager Stichting DonckHuys

Foto:

door Jacqueline Schilders.  Twee jaar nadat Yves Poiesz vol ambitie aantrad als manager van Stichting Donckhuys maakt hij plaats voor een opvolger in de persoon van de 41-jarige Tilburger Jurgen Jansen. Op Yves laatste werkdag werd uitgebreid afscheid genomen en bovendien was het voor Jurgen een perfect moment om zichzelf te introduceren.

‘Ik was werkzaam in het sociaal cultureel werk en had het in mijn laatste baan bij het Huis van de Wereld enorm naar mijn zin. Het was mijn taak om verbindingen te creëren tussen de diverse doelgroepen op het gebied van welzijn, educatie en participatie. Jammer genoeg hield deze organisatie op te bestaan en ging werken op freelance basis, maar dat bleek niks voor mij. Ik ben namelijk een teamspeler’, aldus Jansen, die bij het zien van de vacature voor deze functie, meteen enthousiast reageerde.
Dongen
Dongen is voor Jansen nog een onbeschreven blad en dat ziet hij wel als een voordeel. ‘Ik begin hier gewoon op nul en sinds ik hier op 10 maart ben binnengestapt heb ik gemerkt dat het team volledig achter de ingeslagen weg staat. Er is de afgelopen jaren veel gebeurd en het aantal bezoekers neemt weer toe. Wat ik gezien heb sluit aan bij wat ik wil en kan en het is nu aan mij om samen met het bestuur en alle medewerkers een breed scala aan activiteiten te faciliteren’.
Gebouw
Als manager van DonckHuys is Jansen verantwoordelijk voor de gang van in De Cammeleur, ’t Schouw en De Geubel. Elk van deze drie accommodaties heeft zijn karakteristieke eigenschappen. Yves Poiesz stond als voorzitter van de dorpsraad mede aan de basis van de Geubelcommissie, die inmiddels al veel werk heeft verzet. ‘We willen dat De Geubel weer echt een dorpshuis wordt waar ook vrijwilligers hun bijdrage gaan leveren’, aldus de scheidende manager. Hoewel Jansen nog niet volledig op de hoogte is van de complete politieke historie van de nog te bouwen nieuwe multifunctionele, ziet hij het als zijn taak om ervoor te zorgen dat de Dongense gemeenschap die activiteiten kan ontplooien waar behoefte aan is.
Professionaliteit
Yves Poiesz legde de basis voor de nieuwe structuur in de organisatie. ‘Mede dankzij de inzet van Roxanne Petermeijer zijn we erin geslaagd om te voldoen aan de doelstelling van het bestuur om meer bezoekers binnen te halen en een toename van activiteiten te bewerkstelligen. Ik was van mening dat mijn werk wel in minder uren kon worden gedaan en prima zouden kunnen worden aangevuld door Roxanne. Het bestuur wilde echter een full-time boegbeeld en daarom heb ik besloten op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ik heb alle vertrouwen in de professionaliteit van mijn opvolger en ik wens hem veel succes met alle uitdagingen, die er voor Stichting Donckhuys op het programma staan’.