Ingezonden: Talentontwikkeling is meer dan goed onderwijs!

Foto: Pixabay License/Pixapopz

Ingezonden door Volkspartij Dongen

Talentontwikkeling is meer dan goed onderwijs!
De Volkspartij Dongen wil na de resultaten van de afgelopen bestuursperiode doorgaan met het vernieuwen van scholen in onze kernen. U leest er meer over in onze column deze week.

Het ontwikkelen van talenten van onze jeugd is echter meer dan kansen geven door goed onderwijs. Kinderen kunnen via de programma’s Sjors Sportief en Creatief gratis kennis maken met nieuwe sporten en cultuuronderwijs. Wanneer onderwijs nog beter gaat samenwerken met sportverenigingen en kunstonderwijs zoals via het Kunstpodium, kunnen talenten nog beter tot bloei komen. We zijn dan ook erg blij dat onze inwoners net zo enthousiast zijn als ons we hebben namelijk al 403 aanmeldingen. Aanmelden is nog mogelijk via www.sjorssportief.nl

Voor de Volkspartij Dongen is de samenwerking van partijen die betrokken zijn bij kinderen het belangrijkste. Samenwerking tussen onderwijs, kinderopvang, kunst en cultuur, maar ook zorgorganisaties biedt de beste ondersteuning voor onze kinderen. Wanneer dit goed en efficiënt georganiseerd kan worden onder één dak vinden we dat prima. Maar de centrale huisvesting als Integraal KindCentrum (IKC) is voor de Volkspartij Dongen geen doel op zich. Het is mogelijk de uitkomst van opties voor goede of betere samenwerking.

Jeugdcentrum Dongen-Vaart
In Dongen-Vaart is onlangs de Sint Agnesschool in gebruik genomen. In aanloop naar de bouw en de realisatie van een IKC met onderwijs, kinderopvang èn JeugdCentrum op één locatie kreeg het JeugdCentrum een ingroei termijn van 10 jaar. Nu de Sint Agnesschool een tijdje in gebruik is, lijkt goede ingroei met behoud van activiteiten, mogelijkheden en identiteit van het JeugdCentrum niet zo eenvoudig als gedacht en gehoopt. Daarom vindt de Volkspartij Dongen dat in de komende bestuursperiode opnieuw gekeken moet worden naar de geplande ingroei. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat het goed draaiende JeugdCentrum zelfstandig blijft op de huidige locatie. Een right-to-challenge waarbij inwoners de gemeente uitdagen dat zij het beter kunnen door bijvoorbeeld zelf de exploitatie te verzorgen of een crowdfunding om het pand te kopen of huren zijn slechts een paar opties die bij ons opkomen, waarbij de gemeente natuurlijk een ondersteunende rol heeft. Kortom, we zien kansen in plaats van donkere wolken voor het JeugdCentrum.

Volgende week lees je weer meer over ons verkiezingsprogramma op dongen.nieuws.nl.

Namens de fractie van de Volkspartij Dongen,
Gert-Jan van Broekhoven

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen